Expositie: Almost Alone – Humphrey Watchman (t/m 28 juli 2017)


Evenement gegevens


 

Almost Alone – Humphrey Watchman

Humphrey Watchman
10 mei 1950 geboren in Jakarta

Ik was nog heel jong toen mijn vader mij zijn fototoestel, een Agfa box, om mijn nek hing en zei: “Kijk goed wat je ziet en druk die hendel naar beneden.” Dit was mijn eerste en gelijk ook belangrijkste les in mijn kennismaking met de fotografie. Deze les is me altijd bijgebleven en pas ik nog steeds toe.

Ik dank mijn vader voor zijn wijze les van goed kijken en het creatieve zien.

Fotograferen doe ik het liefst alleen. Ik ben nooit op zoek naar specifieke beelden. Ik laat mij graag verwonderen. Dit houdt mijn blik breed en open. Veel van de vastgelegde momenten komen uit spontane, creatieve gedachten waar zomaar een (abstract) beeld of beeldverhaal uit kan ontstaan. Het laten gebeuren, het niet ingrijpen, hoort voor mij ook bij het zien en wordt pas zichtbaar als men er voor open staat.

Thuis bekijk ik of de geschoten beelden passen in één van mijn projecten, zoals straatfotografie, waar ik dan weer een thema aan vastkoppel. Zo is ook deze foto-expositie ‘Almost alone’ tot stand gekomen.

In de fotoserie ‘Almost alone’ heb ik geprobeerd de mens in beeld te brengen die denkt fysiek of in gedachte alleen te zijn. Als deze gedachten waar zouden zijn dan had ik deze momenten, waar ik toevallig aanwezig was, nooit in beeld kunnen brengen.
We waren bijna alleen.

OPENING 26 mei – 17.00 uur

DATA 27 mei – 28 juli

LOCATIE De Entrée