muziek: ​Culemborgs Mannenkoor – Mannenharten


Evenement gegevens


 

Culemborgs Mannenkoor – Mannenharten

Het Culemborgs Mannenkoor weet wat mannen boeit. Het is een hechte club van stoere kerels, kwetsbare jochies, praatjesmakers, stille genieters, keurige heren, vreemde snuiters, handwerkers, hoofdbrekers en pensionado’s. Zo verschillend als ze zijn, ze hebben allemaal een hart op de juiste plek. Een hart voor elkaar, een hart voor de mensen om hen heen en natuurlijk een hart voor muziek.

De liederen in “Mannenharten” geven uitdrukking aan al deze facetten van het man zijn. Er is een ruime keus aan stoere stukken, van het aloude ‘Ferme jongens stoere knapen’ tot en met het lugubere ‘Fifteen men on a dead man’s chest’ en het heroïsche ‘Soldatenkoor uit Gounod’s opera Faust. Maar ook het jongetje in elke man krijgt aandacht, zijn eeuwige ‘Mamma’ wordt aanbeden, zijn vriendschappen gevierd en zijn amoureuze escapades en romantische idealen breed uitgemeten. Zoals men gewend is van het Culemborgs Mannenkoor put men hierbij uit een breed repertoire, van de 19e-eeuwse Franz Schubert tot hedendaags componist Joost Kleppe en van oude volksliedjes tot en met de titelsong ‘Mannenharten’ uit de recente gelijknamige film.
Om dit alles kracht bij te zetten wordt het concert opgeluisterd door de Braziliaanse tenor Richard Prada. Voor de begeleiding tekent, naast onze vaste pianist Jos Rodermans, gitarist en accordeonist Martijn Nanninga.

Het Culemborgs Mannenkoor op een nieuwe, avontuurlijke locatie. Laat je meeslepen, overdonderen en ontroeren!

DATA 13 mei 2017 – 20.00 uur

LOCATIE De Zaal in de Gelderlandfabriek

KAARTEN € 10,00 ook bij de koorleden en aan de zaal

RESERVEREN telefonisch via de Gelderlandfabriek 0345-227227