muziek: Openingsconcert Muzikale Mo(NU)menten met Re:Freshed Orchestra en BB’87


Evenement gegevens


 

Openingsconcert Muzikale Mo(NU)menten met Re:Freshed Orchestra en BB’87

Muzikale Mo(NU)menten is een uniek festival waarin – verdeeld over vijf weekenden in september 2017 – concerten plaatsvinden op monumentale locaties door het hele Rivierenland. Op zaterdag 2 september wordt het festival geopend bij de Gelderlandfabriek in Culemborg. Iedereen is vanaf 18.30 uur welkom voor een muzikaal programma met Tom & Co., Burnwood, BB’87 en Re:Freshed Orchestra.

Re:Freshed Orchestra
Sinds hun verfrissende odes aan grote uiteenlopende namen als Stevie Wonder, The Wu-Tang Clan, en Jay-Z staat The Re:Freshed Orchestra op de radar. De EP Re:Encore uit 2012 werd opgepikt door belangrijke radiostations en het duurde niet lang of het bulderende 16-koppige funk-, soul- en hiphopagglomeraat dampte van zo ongeveer ieder Nederlands festivalpodium. Afgelopen zomer speelden ze op North Sea Jazz en ook in De Wereld Draait Door hebben ze meerdere malen gespeeld.

BB ’87
In 1987 begon een vriendengroep uit de Betuwe samen een bandje genaamd de Beatbusters. Dit groeide uit tot een van de grote namen in de Nederlandse muziekscene. De bezetting van deze band is inmiddels 100% vervangen, maar deze ska-mastodonten besloten vorig jaar om in de originele setting, onder de naam BB’87, opnieuw de zalen plat te spelen.

Burnwood
Burnwood timmert al 25 jaar stevig aan de weg en heeft een ijzersterke reputatie als live publieksband. De band bestaat uit een zangeres met een geweldige strot, een stevige bas- en ritme sectie, een authentieke rock gitarist en een toetsenist met een ronkende Hammond die het geheel nog meer karakter geeft.

Tom & CO
Country, blues, een akoestische gitaar en Tom van Munster dat zijn de basisingrediënten van Tom & co. Waar staat de & co. voor? Dat weet niemand dus laat je verrassen!

Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Het openingsconcert begint om 18.30 uur. Voor het volledige programma van Muzikale Mo(NU)menten kunt u kijken op www.muzikalemonumenten.nl

DATA 2 september 2017 – 18.30 uur

LOCATIE De Zaal in de Gelderlandfabriek

ENTREE gratis

UPDATE Facebook