Lola’s Dice

za 23 maart @ 20:00 – 23:59 –

Neem deze afslag van Off Track met de tropische gekte van Lola’s 4 mannen. Lola’s Dice = een pure ritme machine die ons pleintje in vuur en vlam gaat zetten.

Jaïnda

zo 17 maart @ 14:30 – 16:30 –

In mei 2022 geïntroduceerd door Sven Figee tijdens Jam, Jazz & Pizza. Nu is ze terug in de Gelderlandfabriek en brengt met haar eigen sound, twists en songs de grote zangeressen uit het naaste verleden in herinnering.

Martyr + Gilgamesj + Velozza

za 9 maart @ 20:00 – 23:59 –

Word van je sokken geblazen in onze zaal. We hebben hardrock door een van de oudste bands van Nederland. Dé powermetalband uit Utrecht die aan de weg timmert sinds 1982. En een opwindende sonische reis vol metalkracht van de nieuwe generatie.

Julia Sabaté

za 24 februari @ 20:00 – 23:59 –

Latin-based tracks, geleid door gevoelens, herinneringen en verhalen met invloeden uit pop, klassiek en een vleugje hiphop. Julia is op avontuur en hernieuwd het contact met haar Spaanse roots.

Juliette Hengst

do 18 januari – zo 17 maart @ Hele dag –

Juliette studeerde afgelopen zomer af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. Momenteel is ze met reliëfs bezig en laat ze zich inspireren door materiaal en ruimte. Ze werkt altijd met materialen die ze hergebruikt.
opening: donderdag 18 januari om 20:00 uur

Chriscross 2023

vr 22 december @ 20:00 –

Dé avond om in hogere kerstsferen te komen. Lokale “sterren” als Merijn Dijkstra, Martina Blok, Simone van Lieshout, Jeroen de Vaal en Ineke Geleijns, ontmoeten elkaar op ludieke wijze in een cross-over van verschillende muziekstijlen.

De Folly

vr 15 december @ 20:30 –

Concert over echte waarheden en nepkunst. En andersom. De Folly is een optreden van Izhar Elias, Paul de Nooijer en Menno de Nooijer. Izhar speelt op zijn gitaar de oude akkoorden van La Folia en andere muziek. Paul & Menno zorgen voor een verrassend schouwspel door middel van projecties.

Ecstatic Dance Culemborg

do 7 december @ 19:30 – 22:00 –

Dans zoals je je voelt. Dans zoals je bent. Zonder oordeel en zonder gêne. Wij nodigen je uit om op de dansvloer je verwachtingen los te laten, en er met volle overgave te zijn. Om in verbinding te komen met jezelf en met de anderen. Om bij jezelf thuis te komen en je lichaam volledig te voelen. Om heerlijk vrij te dansen.

PUINBAL

vr 1 december @ 20:00 –

Sounds Like Juggling heeft een heel nieuw genre uitgevonden: muziek maken dóór te jongleren. Beats met zelfgebouwde shakerballen en bonkende jerrycans, bodypercussie als een bal in de lucht is en een hand even vrij heeft. Walsen met tikkende metalen buizen, dansen met een berg kartonnen dozen. Zo heb je jongleren nog nooit gehoord!

Joel Sarakula

za 25 november @ 20:00 –

Een in Europa gevestigde Australische artiest die met zijn lange blonde haar en retro kleding de hedendaagse wereld door een vintage bril bekijkt en daarover Soulful Pop liedjes schrijft, zingt en produceert. Zonnige, uptempo jams voor donkere tijden.

Sarah Isabel

wo 22 november @ 17:00 –

Popmuziek met een vleugje Franse chansons in de entree tijdens het stemmen. Sarah Isabel zingt en begeleidt zichzelf op de piano.

AI Bullshit Bingo

di 21 november @ 19:00 –

Kom bingo spelen en kijk of het jou lukt om de beelden te matchen bij de instructie waarmee de A.I. aan de slag is gegaan. Tijdens de bingo staan wij ook bij welke beloftes rond AI waar zijn en welke niet.

Liam Siepel

do 16 november – zo 14 januari @ Hele dag –

Mixed media. Door te on-identificeren, een actief proces van losmaken en bevragen, geeft de kunstenaar ruimte aan de verbeelding van verschillende karakters, werelden en vormen.
opening: donderdag 16 november om 20:00 uur

TAPE TOY

za 28 oktober @ 20:00 –

Gruizige gitaren, speelse loopjes en een dikke bak energie á la de nineties. We gaan van het padje af met TAPE TOY, wetende dat naderhand de dansvloer wacht.

Ecstatic Dance Culemborg

do 12 oktober @ 19:30 – 22:00 –

Dans zoals je je voelt. Dans zoals je bent. Zonder oordeel en zonder gêne. Wij nodigen je uit om op de dansvloer je verwachtingen los te laten, en er met volle overgave te zijn. Om in verbinding te komen met jezelf en met de anderen. Om bij jezelf thuis te komen en je lichaam volledig te voelen. Om heerlijk vrij te dansen.

Annet

do 5 oktober @ 20:00 –

Een monoloog over leven en dood en daar tussenin. Gespeeld door Bas Keijzer.

uitverkocht: Cèilidh

za 30 september @ 20:00 – 22:30 –

Eén groot dansfeest waarbij de traditionele schotse dans, de Cèilidh, het belangrijkste onderdeel van de avond vormt. Natuurlijk met live Schotse en Ierse muziek van Maggies Wedding.

Béla Teiwes

do 28 september – zo 12 november @ Hele dag –

Béla Teiwes laat schilderijen zien, waarmee ze afgelopen zomer afstudeerde aan de Gerrit Rietveld Academie samen met nieuw werk, in de entree van de Gelderlandfabriek.
artist talk: donderdag 19 oktober om 19:30 uur

DAS AUDIO COMBO

za 23 september @ 20:00 –

Met OffTrack wordt een vaste avond op de agenda van de Gelderlandfabriek geclaimd en omgedoopt tot terugkerend underground popfeest. We trappen af met de rauwe soul, gospel en rock & roll van DAS AUDIO COMBO dat ongegeneerd het pleintje op zal knallen met een geluid dat klinkt als een warm bad. Vintage en intens.

Emma van Amerongen

do 20 juli – do 21 september @ Hele dag –

Sfeervolle en kleurrijke schilderijen waarin de grijze ruimte tussen herinnering, fantasie, gevoel en het daadwerkelijke beeld onderzocht wordt.
Finissage: donderdag 21 september om 19:30 uur

Ecstatic Dance Culemborg

do 6 juli @ 19:30 – 22:00 –

Dans zoals je je voelt. Dans zoals je bent. Zonder oordeel en zonder gêne. Wij nodigen je uit om op de dansvloer je verwachtingen los te laten, en er met volle overgave te zijn. Om in verbinding te komen met jezelf en met de anderen. Om bij jezelf thuis te komen en je lichaam volledig te voelen. Om heerlijk vrij te dansen.

We Love 90s 00s 10s

za 1 juli @ 21:00 –

Dj Rick Snel samen met Willem Verhoeven in de Gelderlandfabriek voor de moderne editie: We Love 90s 00s 10s. Altijd herkenbare en dansbare muziek in een goede sfeer op een mooie locatie.

Roel Spanjers

do 22 juni @ 20:30 –

Blues@ the Factory is de nieuwe programmeringslijn in onze agenda. Samen met For the Road zetten we elke 4e donderdag van de maand blues op ons podium.

Ganesha – muziektheater

do 22 juni – ma 26 juni @ Hele dag –

Ganesha’ vertelt op een prachtige ontroerende en herkenbare manier over liefde, vriendschap, acceptatie, rouwverwerking, verlies en afscheid. Het is het verhaal van de twee vriendinnen Karin en Margreet die besluiten om nu eens niet naar het gebruikelijke Spanje op vakantie te gaan, maar om iets meer van de wereld te zien.

Dez Mona

za 10 juni @ 20:00 –

Hoekige funk afgewisseld met stuiterende discopop. “We kozen er bewust voor eens een opgewekte, rechttoe rechtaan-plaat te maken.”

Bare: A Pop Opera

za 3 juni – zo 4 juni @ 00:00 –

Op 3 en 4 juni 2023 brengt Stichting MAE de coming-of-age rockmusical Bare: A Pop Opera naar de Gelderlandfabriek te Culemborg.​​Met tekst en muziek van Jon Hartmere en Damon Intrabartolo en in de Nederlandse vertaling van Toine Paauwe is dit een indrukwekkende voorstelling waarin liefde, geloof, hoop en (homo)seksualiteit maar ook onzekerheid en angst centraal staan.

De Dictator – Inside The Mind

vr 26 mei @ 20:00 –

Toneelgroep T-jater speelt het stuk gebaseerd op ‘De Dictator’ van Issam Mahfouz. Een verhaal met een twist dat aanzet tot nadenken over onderdrukking en macht, illusies en waarheid. De voorstelling is onderdeel van het project ’Will We Ever Be Free?’: het bevrijdingsproject over oorlog, onderdrukking, vluchten en thuiskomen.

Mike Donkers

do 25 mei @ 20:30 –

Blues@ the Factory is de nieuwe programmeringslijn in onze agenda. Samen met For the Road zetten we elke 4e donderdag van de maand blues op ons podium.

Bruno Ferro Xavier Da Silva + Brainhack Musicbox + Tabitha Boekweit

do 20 april @ 19:30 –

De bas van Bruno speelt funk, jazz, hip hop, avant-garde, electronic, ambient, progressive rock, experimenteel… en misschien wel het allerbelangrijkste: moddervet en awesome. Na zijn solo set improviseert hij nog een korte set samen met Brainhack Musicbox. Voorafgegaan door een artist talk bij de nieuwe buiten expo van Tabitha Boekweit.

We Love 90s 00s

za 1 april @ 21:00 –

Met We Love 90s 00s nemen dj’s Rick Snel en Willem Verhoeven je mee op reis terug in de tijd naar de jaren 90 en 00. Zij zullen een selectie van de grootste hits uit deze tijd draaien, waaronder muziek van artiesten zoals Nirvana, Britney Spears, Backstreet Boys, Eminem en vele anderen.

Jutta Chorus

zo 12 maart @ 16:00 –

Een lezing van journaliste en schrijfster, Jutta Chorus. In al haar boeken bewijst ze een van de oorspronkelijkste journalistieke onderzoekers van ons land te zijn. Boekenweeklezing 2023.

Self Spot

za 11 maart – zo 19 maart @ Hele dag –

Interactieve installatie van Marieke van der Burg
Door middel van een spotlicht komt een schaduwwereld tot leven…