Henk Visscher en Monica Wichgers

Henk Visscher en Monica Wichgers

zo 8 november

Tickets

Preek & Pint op ’t Pleintje

Henk Visscher (DGA van de PGH Autogroep) en Monica Wichgers (wethouder economische zaken). De eerste Preek & Pint lezing staat in het teken van ondernemen. Beide ‘BC’ers’ (Bekende Culemborgers) hebben een heldere visie op ondernemerschap. Hierin nemen hun persoonlijke levensverhalen en missie een belangrijke plaats in. Ondernemen in een onzekere tijd als deze, kan dat nog wel? Wat is de impact van de coronacrisis? Henk en Monica zullen deze vragen op een geheel authentieke wijze aan de orde stellen

Wethouder Monica Wichgers is al jaren actief in de lokale politiek. Sinds 2018 is zij wethouder van de gemeente Culemborg. Economische zaken zit in haar portefeuille. Haar aandachtpunt ligt vooral bij het versterken van de onderlinge samenwerking tussen ondernemers en tussen ondernemers en de gemeente. Duurzaam ondernemerschap, waarbij gewerkt wordt met de zogenaamde triple-p gedachte, is de sleutel. Triple-p staat voor – people, planet, profit – , mens, milieu en rendement. Dit raakt ook de doelstellingen van het bedrijfsleven en de overheid. Er is dus een gezamenlijk belang met ruimte voor innovatie van processen en producten die zowel voor het bedrijfsleven als de maatschappij winstgevend kunnen zijn.
.
 De lezing wordt ingeleid door Hans Saan van het Genootschap Voet van Oudheusden. Hij geeft ons een inkijkje in de historische ontwikkelingen van ondernemen in Culemborg door de jaren heen.
.
Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige, actuele en schurende lezingen. Vanaf november maandelijks op zondagmiddag op ’t Pleintje in de Gelderlandfabriek. Elke maand een andere spreker. Elke maand een ander thema. Centraal staat de zoektocht naar ‘zingeving’ in deze enerverende en soms ook verwarrende tijd. Tijdens elke lezing krijgt het publiek volop de kans om vragen te stellen en mee te discussiëren over de aangesneden thema’s. Een bezoek aan de Preek & Pint lezingen levert voer voor de geest en stof tot nadenken. Zeker genoeg om onder het genot van een pint door te praten.

foto header: Madara Parma  

  8 november 2020
  Deur open: 15:30 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 15,00 inclusief een pint

Tickets

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda