Jesse van Ruller en Maarten Hogenhuis

Jesse van Ruller en Maarten Hogenhuis

zo 10 april 2022

Tickets

Jesse van Ruller (1972) behoeft geen uitgebreide introductie. Zijn reputatie als een van de meest getalenteerde gitaristen van zijn generatie reikt wereldwijd en resulteerde in samenwerkingen met internationale artiesten als Seamus Blake, Roy Hargrove, Joe Lovano en Bill Stewart. Zijn intuitieve spel wordt gekenmerkt door een diep gevoel voor melodie en een grote mate van ritmische wendbaarheid.

Maarten Hogenhuis (1986) is een van de exponenten van een jonge generatie jazzmuzikanten. Hij maakt deel uit van de superjazz-formatie BRUUT!, leidt zijn eigen trio en kreeg in 2019 de North Sea Jazz Compositie Opdracht toegekend. Eerder maakte hij deel uit van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble van Reinier Baas en is hij een veelgevraagd sideman in verschillende genres.

Die veelzijdigheid in genres is ook iets wat deze twee muzikanten aan elkaar bindt. Hoewel hun wortels in traditionele jazz liggen, hoor je in dit duo duidelijk dat hun invloeden niet ophouden bij Miles, Coltrane of Parker. Ze laten zich inspireren door artiesten als Sufjan Stevens, Andrew Bird, Grizzly Bear en Blake Mills. Het duo zoekt de dialoog in ritmiek en melodie en doorbreekt de traditionele rolverdeling van begeleider en solist. Hun repertoire bestaat uit eigen composities van beider hand, aangevuld met standards, ruwweg geschreven tussen 1920 en 2020.

Foto header: Jonathan Herman

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  10 april 2022
  Deur open: 14:15 uur
  Aanvang: 14:30 uur
  de zaal
  Entree: € 17,50 inclusief pizzapunt

Tickets