Juliette Hengst

Juliette Hengst

do 18 januari - zo 17 maart 2024

Wie heeft hier gezeten, gegeten, geslapen? Alleen of samen?

In mijn buurt, in Den Haag, gooien we onze meubels op straat als we er vanaf willen. Het zal daar een tijdje blijven of in een vrachtwagen verdwijnen de volgende ochtend.

3 matrassen en 3 banken, verzameld in de straten en bij vrienden in mijn buurt. Vervolgens transformeerde  ik ze van intieme en alomtegenwoordige materialen in menselijke taferelen. Ik wil een brug slaan tussen onze gemeenschappelijke fysieke omgeving en onze overtuigingen over wat we gevaarlijk vinden. Onze ‘taboe’-ervaringen; onze eigen ervaringen die we koesteren, maar ook die van onze dierbaren. Ik ben gefascineerd door het feit dat onze voorouders dezelfde ruzies en dromen hadden als wij, maar ook hetzelfde geweld onder hen, zowel interpersoonlijk als extern. Wat een gevaar maakt en hoe er doorheen te navigeren lijkt concreet en beslist, maar als je beter kijkt, blijkt het tegenovergestelde.

Juliette Hengst

Juliette studeerde afgelopen zomer af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. Momenteel is ze met reliëfs bezig en laat ze zich inspireren door materiaal en ruimte. Ze werkt altijd met materialen die ze hergebruikt.

De Gelderlandfabriek is een voormalig meubelfabriek, die na een periode van kraak, legalisering en verbouwing, een plek is geworden voor betaalbare ateliers en flexwerkplekken, in combinatie met een theater- en muziekpodium en een restaurant. De exposities zijn voor ons een manier om te laten zien waar de kunstenaars in het pand voor staan. Mensen van het proces, de lange adem. Mensen die weten dat creatie iets is dat zijn eigen regels en wetten kent, iets waarin tijd en aandacht een andere rol spelen. De identiteit die wij uitstralen is er eentje van het experiment, de zoektocht naar het vinden van een persoonlijke taal in het vertellen van je verhaal.

Jonge, pas afgestudeerde kunstenaars krijgen met een expositie bij de Gelderlandfabriek de kans om op toegankelijke wijze een breed publiek te bereiken.

opening: donderdag 18 januari om 20:00 uur

  18 januari 2024 - 17 maart 2024
  Zie openingstijden
  de entree
  Entree: gratis!