LekArt presenteert voorstelling: CRYBABY (Emma Buysse & Luna Joosten)

LekArt presenteert voorstelling: CRYBABY (Emma Buysse & Luna Joosten)

za 25 september 2021

Tickets

In dit programma tijdens het festival LekArt Jong Talent ook:

CRYBABY
Waarom etaleren we onze emoties, maar walgen we van sentiment? Authentieke gevoelens maken ons menselijk, maar aanstellen is voor drama-queens. En van verdriet opkroppen krijg je kanker, toch? In een formele meeting diskwalificeren we emoties, in een commerciële talkshow verafgoden we de huilende mens. Deze voorstelling probeert het onderscheid te verwerpen tussen emotionaliteit en sentimentaliteit, authentiek en nep, kunst en kitsch, ernst en ironie.

In de monoloog CRYBABY kijken we naar Ruby, een jonge vrouw werkzaam in een museumshop. Terwijl ze aan het werk is gebeurt er een vreselijk ongeluk. Dit zet een zoektocht in gang naar authentieke tranen, te midden van de merchandise-hel.

Over de makers:

Emma Buysse en Luna Joosten studeerden beiden in 2021 af aan de Toneelacademie Maastricht, Emma aan de acteursopleiding en Luna aan de regieopleiding. Emma speelde in voorstellingen bij Oostpool en Het Nationale Theater, Luna deed regie-assistenties bij de Warme Winkel en HNTJong.

Samen wonnen ze in 2019 de Best of Fringe Award voor hun voorstelling Great People. Emma en Luna vinden elkaar in hun nuchtere kijk op de wereld en hun voorliefde voor absurdisme. Hun voorstellingen vertrekken vanuit actuele en persoonlijke struggles die spelen binnen de millennial-generatie. Door gebruik van humor en een kritische dosis zelfreflectie, worden grootse thema’s licht en herkenbaar.

Credits

Concept & tekst Emma Buysse & Luna Joosten | Regie Luna Joosten | Spel Emma Buysse | Geluidsontwerp Scott Beekhuizen | Lichtontwerp Bogi Bakker | Scenografie Roel Leenders | Coaching  Kasper Tarenskeen | Posterbeeld Sara Schoon | Met dank aan Amsterdam Fringe Festival, Theater Bellevue, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Janivo Stichting, Apollo Fonds en Toneelacademie Maastricht 

  25 september 2021
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  de zaal
  Entree: 17,50

Tickets