Pianofeest: Tom en Jerry in de Tuin der Lusten | Martin Oei

Pianofeest: Tom en Jerry in de Tuin der Lusten | Martin Oei

zo 23 april 2023

Tickets

Pianist Martin Oei vroeg jonge filmmakers om een visualisatie van het leven van Franz Liszt te maken. Martin Oei speelt hierbij werken van de beroemde Hongaarse componist.
Franz Liszt

Pianist Martin Oei daagde jonge filmmakers uit het leven van Franz Liszt te verbeelden. Rode draad daarbij zijn de keuzes die Liszt in zijn leven en liefdes maakte. Waarom ging hij er op jonge leeftijd vandoor met de getrouwde Marie d’Agoult? Waarom stopte hij met zijn succesvolle recitals? Wat deed hem op latere leeftijd kiezen voor het geloof?

Liszts Dante-sonate
De visualisatie van Liszts Dante-sonate is gebaseerd op het beroemde drieluik Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch. Als tegenhanger van het ‘serieuze werk’ zal Martin Oei live de Tweede Hongaarse rapsodie spelen bij de beroemde en hilarische tekenfilm The Cat Concerto met Tom en Jerry uit 1947. Naast de oorspronkelijke werken van Liszt klinken ook de bewerkingen die hij maakte van composities van Schumann en Schubert, alsmede een ballade van zijn tijdgenoot en ‘rivaal’ Chopin.

Martin Oei
Pianist Martin Oei debuteerde op 16-jarige leeftijd in Het Concertgebouw met de wereldpremière van de Fantasiesonate van Beethoven die Cees Nieuwenhuizen in 2012 completeerde. Onder begeleiding van zijn leraar Martyn van den Hoek studeerde Oei de sonates in van Liszt, die onderdeel vormden van het programma waarmee hij in 2018 cum laude zijn bachelor-examen behaalde aan het Utrechts Conservatorium.

FabriekKlassiek is mede mogelijk gemaakt door:

  23 april 2023
  Deur open: 14:15 uur
  Aanvang: 14:30 uur
  de zaal
  Entree: regulier incl pauzedrankje € 19,50 | jeugd t/m 18 jaar € 14,50

Tickets