Mick Hup | support: SONIC WHIP

Mick Hup | support: SONIC WHIP

za 11 februari

Tickets   Event

Mick Hup

Nadat hij begin jaren negentig zijn tanden had gezet in het spelen voor een overvloed aan lokale coverbands in zowat elk genre, kreeg Mick de smaak te pakken van het maken van zijn eigen nummers. Op zoek en met een afgedankt drumstel, bas en een gitaar, in de schuur van zijn ouders, werkte hij dag en nacht om zijn muzikale vaardigheden aan te scherpen. Als autodidact multi-instrumentalist kreeg hij zo waardevol inzicht in muziek. De beginnende producer kocht al snel een 4-track cassetterecorder om te experimenteren.

Mick bracht zijn eerste solo-album, Soulpower, uit in 2002. Het album werd alom geprezen. Een van de bewonderaars was Noel Redding (The Jimi Hendrix Experience). De twee werden goede vrienden en Mick speelde en toerde veel in Ierland, niet alleen als solist, maar ook in samenwerking met mensen als Stephen Housden (Little River Band). Toeren, onderweg zijn, overal waar hij gitaar speelde was zijn thuis.

Na een lange tijd op pad te zijn geweest met een verscheidenheid aan acts, vond Mick de tijd gekomen om een nieuw soloalbum te produceren. Het duurde zes maanden van schrijven, herschrijven, componeren, pre-produceren en arrangeren, voordat hij uiteindelijk zijn intrek nam in de Wisseloord Studio’s in Hilversum, om op te nemen wat Chemical Butterfly zou worden. Met drummer Dave Menkehorst, Rob van der Loo op bas en Thomas Meeuwis op gitaar werden de nummers live opgenomen, waardoor het album organisch aanvoelde.

Micks zelfgeproduceerde album Chemical Butterfly bevat tien zelfgeschreven en -gecomponeerde nummers, evenals een cover van Jeff Lynne’s (E.L.O.) Telephone Line, die comfortabel naast alle andere nummers zit.Micks liefde voor melodie, melancholie en momenten van ruige en woeste muziek, schemeren echt door op Chemical Butterfly. Kortom: een must-have voor liefhebbers van veelzijdige muziek

foto: Hans Dekker

SONIC WHIP is een Nederlandse alternatieve rockband die eind 2018 werd opgericht door de broers Meryn en Florian Bevelander. In mei 2022 voegde bassist Kevin Clerence zich bij de band.
De combinatie van zware riffs en meerstemmige leadzang lijkt te verraden dat Alice In Chains de grootste invloed van Sonic Whip is. Maar omdat de algehele sound aanmerkelijk opgewekter is en er regelmatig aan Queens Of The Stone Age herinnerende eigenwijze stonerriffs opduiken, heeft SONIC WHIP toch een volkomen eigen gezicht.

Halverwege 2021 verscheen hun in eigen beheer geproduceerde debuutalbum “Triskelion”, dat gepresenteerd werd middels een succesvolle en uitverkochte releaseshow in Doornroosje in hun geboortestad Nijmegen.

 You’re getting hit with the Sonic Whip”…waar alles draait om dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves.

 Invloeden : Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Audioslave, Soundgarden en Navarone.  

Reviews

Muziekplank.nl: “Met het trio Sonic Whip heeft Nederland er weer een rockact met internationale allure erbij”.

Gitarist: “Op debuutalbum “Triskelion” verrast Sonic Whip met een frisse energieke rocksound.”.

Arrowlordsofmetal.nl : ” Hoewel de jonge leeftijd van de heren anders zou kunnen doen vermoeden, levert Sonic Whip een uiterst volwassen debuut af. Hoe jong ook, de broertjes Meryn en Florian weten al heel goed hoe ze een goede song moeten schrijven. Hulde! Eerst Nijmegen, nu Nederland en dan de wereld: wie neemt deze gasten mee op toer?”

foto header: Bram Versteeg

Onstage van de Gelderlandfabriek is switching gears! Elke tweede zaterdag van de maand gaan we je van je sokken blazen met een landelijk bekende naam die wordt gesupport door een lokale held. Verwacht metal, rock, blues, indy en singer-songwriter. Kom je deze nieuwe versie proeven? Je drankje staat koud!

  11 februari 2023
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  de zaal
  Entree: € 21,50 | early bird € 17,50

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda