TELEPORT (Eva van Pelt & Koen Wijnen) + Femke Teussink

TELEPORT (Eva van Pelt & Koen Wijnen) + Femke Teussink

do 21 december 2023

Tickets   Event

Onder de naam ‘an Evening at the Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien.

muzikale roadtrip

Dit keer neemt het duo TELEPORT (Eva van Pelt & Koen Wijnen) ons mee in een dromerige muzikale roadtrip.
TELEPORT kleedt ruimtes aan met geluid. Door live muzikale improvisaties veranderen wachtkamers in woestijnlandschappen, dansvloeren in wereldsteden, en festivaltenten in ruimteschepen. TELEPORT is het collectief van Koen Wijnen en Eva van Pelt. Zij bouwen met tijd en aandacht een rijk klanklandschap op geluidsbronnen als (digitale) drums, basgitaar, akoestische percussieve instrumenten, (digitale) synths, samples en stem. Soms reiken woorden je een beeld aan. Filmisch, compromisloos, zinnenprikkelend. Activeer je fantasie en exploreer nieuwe plekken met TELEPORT.

Femke Teussink

Femke Teussink (1976) is fotograaf. Na haar opleiding aan de kunstacademie startte ze haar eigen bedrijf. Ze werkt in opdracht en aan vrij werk. Al snel specialiseerde ze zich in portretten. Ze probeert het alledaagse anders te bekijken en vertelt met haar beelden graag een verhaal. Ze gebruikt hierbij de camera als penseel om een eigen wereld te creëren.
De laatste jaren ontwikkelde ze ook een voorliefde voor natuurfotografie. Wat haar onderwerp ook is, elke foto van Femke’s hand draagt haar signatuur.

Wat maakt een foto nu tot een typische Teussink-foto? “Het staat los van camera, lenzen of techniek. Ik werk heel intuïtief. Vanuit mijn opleiding aan de kunstacademie heb ik mijn artistieke oog leren ontwikkelen. Hoe je bijvoorbeeld met licht, perspectief en door te spelen met het oogpunt van de camera dramatische, theatrale beelden maakt. Maar ik moet daar eigenlijk niet over nadenken. Als ik werk, kom ik snel in een creatieve flow. Alsof tijd en ruimte inéén schuiven en alles vanzelf lijkt te gaan. Mijn beste werk maak ik als ik zo’n “toestand” verkeer. Natuurlijk kan ik een prima foto schieten als dat niet zo is, maar er ontbreekt dan snel iets. Maar wat er dan aan ontbreekt, dat is niet onder woorden te brengen. Ik heb wel geleerd veel meer op mijn gevoel te vertrouwen. Dat is toch een van de weinige voordelen van ouder worden, haha!”

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

logo an Evening at the Factory  logo de Perifeer

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

  21 december 2023
  Deur open: 20:00 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 10,00

Tickets   Event