ZEA & Xavier Charles + Liam Siepel

ZEA & Xavier Charles + Liam Siepel

do 16 november 2023

Tickets   Event

Onder de naam ‘an Evening at the Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer komen zanger/gitarist ZEA en klarinettist Xavier Charles voor ons spelen, een prachtige match. Met daarvoor een artst talk: Liam Siepel verteld over zijn beeldende werk.

ZEA en Xavier Charles

Zea is het solo-project van de Friese Amsterdammer Arnold de Boer. In meer dan twintig jaar speelde Zea in veertig landen verdeeld over zes continenten. Bijzonder is dat waar hij ook komt, De Boer naast in het Engels ook in het Fries zingt. In 2009 trad De Boer als nieuwe zanger en gitarist toe tot Nederlands meest vermaarde post punk band The Ex.

Voor dit concert in de Gelderlandfabriek brengt ZEA de Franse klarinettist Xavier Charles mee. Zij gingen afgelopen maart voor het eerst samen op tournee en maakten een set met ZEA-nummers en andere muziek die ze leuk vonden. Het Ethiopische nummer Sethed Seketelat (met een tekst van ex-The Ex zanger G W Sok) is het nummer dat op de een of andere manier alles samenbrengt; Xavier Charles maakte namelijk deel uit van de band The Ex & Getatchew Mekuria en toerde de wereld rond met hun Ethiopisch repertoire. Het werk van Xavier Charles varieert van noise tot elektro-akoestisch tot klankpoëzie. Zijn manier van improviseren is zeer dynamisch; lange multiphonics gevolgd door zwevende kreten en zen-achtige texturen. Een prachtige match met de minimale en sobere songstructuren van ZEA. Samen creëren ze een wereld van betovering, ruimte, geluid, zang en stilte.

Liam Siepel

We gaan in gesprek met Liam Siepel, zijn werk hangt tot in januari in de entree. Hij leidt ons door bewegende beelden van on-identifiserende lichamen en verkent het onfigureerbare van het veranderlijke in zijn werk. Het is mixed media, van onder andere film, animatie, beeldhouwkunst, installatie en tekst.

Zijn interesse ligt in lichamen die constant in beweging zijn. Zonder bestemming is een verandering in een lichaam doorgaand. Wat als je niet één ding bent zoals mens of dier, wezen of object, dood of levend, hoe verhoudt je je dan tot iets?
In zijn onderzoek past hij een actief proces toe van losmaken en bevragen. Waarmee hij ruimte geeft aan de verbeelding van verschillende karakters, werelden en vormen.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

logo an Evening at the Factory  logo de Perifeer

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

 

 

  16 november 2023
  Deur open: 20:00 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 10,00

Tickets   Event