Dinsdag 28 januari 2020

Lezing: ‘Weer, water en klimaat’ door Marco Verhoef

 

 

Hoe komt de weersverwachting tot stand? Wat zijn effecten van weer op het water? Hoe specifiek was de situatie in 1995 en waar moeten we wat klimaatsverandering betreft rekening mee houden? Wat hangt het rivierengebied in de toekomst boven het hoofd?

Het weer is het meest besproken onderwerp in ons land. Er is altijd wel wat over te zeggen. De taak van Marco Verhoef is om dat zo duidelijk mogelijk te doen, met de wetenschappelijke onderbouwing die het weer verdient.

Marco Verhoef groeide op in Hardinxveld-Giessendam, ging naar de middelbare school in Gorinchem en naar de Universiteit Utrecht. Sinds 2004 presenteert hij het weer bij de NOS. Hij is werkzaam bij Infoplaza en werkte eerder voor het KNMI. Verhoef studeerde natuurkunde en later meteorologie aan de Universiteit Utrecht.

In mei 2015 won Verhoef de Duidelijketaalprijs 2015, een prijs die door het Taalcentrum-VU van de Vrije Universiteit Amsterdam wordt uitgereikt aan een bekende Nederlander die een goed voorbeeld geeft van helder taalgebruik.

LOCATIE: Elisabeth Weeshuis, Herentraat 29, Culemborg

AANVANG: 20.00 uur

ENTREE: 7,50 euro

RESERVEREN: website

Een activiteit van Bibliotheek Rivierenland en Elisabeth Weeshuis Museum

Dit project komt tot stand met steun van gemeente Culemborg, Waterschap Rivierenland en Provincie Gelderland.

 

 

 

 

Check de Gelderlandfabriek!

Schuif aan in restaurant una Volta, bekijk de expositie in de entree, zie wat er wordt gemaakt in de ateliers of bezoek een evenement.