cursus: Lindyhop lessen in de Gelderlandfabriek


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 19 februari 2020 tot en met 29 april 2020. De eerstvolgende keer is op 15 april 2020 19:00

  • Categorieën:
  • Toekomstige data:

Foto: Eric Bobrie

 

Lindyhop lessen in de Gelderlandfabriek

De Lindyhop is een sociale partnerdans ontstaan in de jaren 30 in de straten van Harlem, New York. Het is een swingende stijl van dansen op jazz die partner en solo jazz combineert en uitnodigt tot improvisatie. We dansen op de muziek van o.a. Duke Ellington, Count Basie en Louis Armstrong.

Docenten:

Malou ter Horst ontdekte swingdance in 2007 en sindsdien is ze een enthousiaste en actieve danser in de Europese lindyhop scene met een fluide en vrije stijl. Jazz zit onder haar huid en komt er op de dansvloer uit in eigen ritmes. Ze houdt ervan te experimenteren door de mogelijkheden en grenzen van beweging te verkennen.

Toen Murat Önder (Ankara Turkije) voor het eerst Lindy Hop zag was het liefde op het eerste gezicht. Deze dans is gemaakt om mensen gelukkig te maken! Daarom begon hij onmiddellijk lessen te volgen en was vanaf dat moment elke week op de dansvloer te vinden. Murat houdt van dansen, ontdekken, kijken, nieuwe dingen leren over de Swing-muziek en -dans en reist regelmatig voor festivals naar vele landen om inspiratie op te doen.

Elke Woensdag is er een ‘social dance’ in de Winkel van Sinkel in Utrecht, dus na je les kun je met de docenten mee naar een heuse swingdance party met maandelijks een live Swingdance band en kun je je in de les geleerde moves meteen toepassen!

Taal: Nederlands en Engels

Je kunt je alleen (als volger of leider) of met een partner aanmelden. Zowel mannen als vrouwen kunnen leiders of volgers zijn. Soms is er een wachtlijst voor ‘enkele’ volgers, omdat we een goed evenwicht nodig hebben in het aantal leiders en volgers tijdens de les.
Registreer je alleen? Je wordt geaccepteerd als iemand uit de andere rol zich ook registreert. Tot die tijd word je op de wachtlijst geplaatst.

DATA 19 Februari t/m 29 April (Met uitzondering van 11 Maart)

LOCATIE de flex

KOSTEN 10 lessen: € 100,00 per persoon  | Bij betaling is je inschrijving bevestigd

INSCHRIJVEN via deze link

INFO email