event: Botte Bijl festival


Evenementgegevens


Tickets

 

 

 

 

 

Spark of Sanity

Viper 3.0

White Boy Wasted

Botte Bijl festival

Botte Bijl biedt stevige muziek, stoer eten, gewaagd bier en een tikje rauw vermaak. Stap in je kistjes, trek je geruite blouse uit de kast en geniet van een ongecompliceerde avond waarbij niets moet en bijna alles mag!

Speciaal voor dit festival is er een menu samengesteld bij Una Volta. Hiervoor zijn tickets te reserveren tot en met 9 november.

De eerste bands zijn bekend:

Spark of Sanity
Als Spark Of Sanity hebben bandleden Laurens (zang), Robin (gitaar), Bjorn (bas) en Nick (drums) dit jaar overtuigend de titel Parel van de Betuwe
gewonnen. Hun eigen rocknummers vallen met name op door de invloeden van vele andere stijlen binnen de rockmuziek zoals punk en indierock. Aan de andere kant zijn er funky gitaarriffs te ontdekken en sta je voor je het weet te swingen op uptempo melodielijnen.

Viper 3.0
Viper 3.0 is de verbeterde versie van de band Viper die twintig jaar geleden Pocketpop won en Appelpop plat speelde. Gerco Honders (zang), André van Toorn (Gitaar), Twan van der Heijden (Bas) en Albert Mooiman (Drums) besloten voorjaar 2017 weer eens samen de oefenruimte in te
duiken. Viper 3.0 speelt hard en meedogenloos een virtuoze mix van funk, rock, hardcore en crossover. Oud? De duvel is oud! Hell Yeah!

Vexation
Vexation is een vijf-koppige heavy metalband uit de omgeving Amsterdam. Hun eigen old-school nummers vol heavy gitaarwerk, tempowisselingen en spetterende solo’s brengen een muur van geluid, maar des te fijner is het er tegenaan te beuken. De band ontstond begin jaren 80 en kent invloeden van Metallica, Judas Priest, King Diamond. Vorig jaar brachten ze het album Dark Fear uit. En dit jaar? Dit jaar knallen ze op Botte Bijl het podium af!

Blackstroke
De muziek van deze ‘alternative metal’ formatie kenmerkt zich door een eigenwijze stijl, geïnspireerd op meerdere muziekgenres. Stevige refreinen met vette gitaarpartijen worden afgewisseld met stukken waarbij melodie en zang centraal staan. Opvallend zijn de ‘groovy’ baslijnen die hierbij naar voren komen. De drums maken de nummers af met opzwepende ritmes en strakke double bass patronen. Dit jaar is Blackstroke terug met de opvolger
van hun debuut EP ‘Higher Spaces’. Geen beter moment dus om de band op Botte Bijl te verwelkomen!

White Boy Wasted
White Boy Wasted is ‘dirty, mean, fast, loud, heavy, ugly, energetic and above all unique’. Deze jonge speedrock band is momenteel een van de meest veelbelovende acts uit Eindhoven. Live scheuren ze over het podium als een agressieve ‘high-on-speed tornado’ en maken ze kapot wat op hun pad komt. Begin dit jaar brachten ze hun debuutalbum ‘The Dirty South Special’ uit. De plaat werd geproduceerd door Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock) en de PPS-sound is dan ook niet ver te zoeken. In combinatie met de verpulverende energie die de mannen brengen staat het eigenlijk al vast dat dit een van de hoogtepunten van Botte Bijl wordt.

Randprogramma:

Burgers uit de Smoker:
17.00-19.00 uur & 21.00-23.00 uur

Sigarenproeverij in de Mancave:
19.00-21.00 uur & 22.30-23.30 uur

Whiskyproeverij (op inschrijving):
19.00, 21.00 & 22.30 uur

Stoere Krachtmeters Hoek:
20.00 uur: Wedstrijdzagen
21.00 uur: Demonstratie zwaardvechten
22.30 uur: Touwtrekken

Doorlopend:
Kop van Jut, Escape Room, Trashroom & Schiettent

Meer info volgt..

DATUM 10 november | 17.00 uur

LOCATIE in en om de fabriek

DAMAGE Early Bird ( tot 20 september ) € 12.50 | Standaard € 17,50