expositie: Silvie Buenen en Germen Zoer


Evenementgegevens


 

happy sad snake

zeefman kleur

expositie: Silvie Buenen en Germen Zoer

Silvie Buenen (1987) studeerde in 2013 af als illustrator aan A.K.V. St. Joost in ‘s-Hertogenbosch. Sindsdien is ze actief als illustrator voor bedrijven en particulieren en maakt ze vrij werk. De illustraties die ze maakt ontstaan altijd vanuit simpele lijntekeningen, op zoek naar het juiste verhaal. Soms bestaat dit verhaal al in haar hoofd, een andere keer terwijl ze tekent. Deze zoektocht op papier leidt tot verschillende eindresultaten in zowel materiaal als techniek. Toch is het werk van Silvie te herkennen aan de vaak humorvolle en vrolijke afbeeldingen die te zien zijn.

Naast illustraties op het tweedimensionale vlak is ze graag bezig haar werk om te zetten naar een driedimensionaal product waarbij vorm en inhoud een belangrijke rol spelen. Zo is Silvie bezig met keramiek en het maken van sieraden, kinder- en baby accessoires. Deze producten hebben sinds juli 2018 een plek in De Familiefabriek, een winkel in Culemborg die ze samen met haar zus Marleen Buenen en vriend Germen Zoer heeft geopend. Naast eigen werk van de drie eigenaren vind je in de winkel gelegen aan de Zandstraat 14 van alles voor huis en gezin, veelal unieke en handgemaakte (duurzame) producten.

Het werk van Germen Zoer (1978) kenmerkt zich door een fascinatie voor esthetiek. Zijn werk speelt zich af in een collectief beeldend geheugen die bestaat uit archetypen, clichébeelden en symbolen. Zonder een eenduidige uitspraak te willen doen, herbergt zijn werk enerzijds kritiek op het beeldgebruik in de beeldende kunst en anderzijds omarmd hij onze omgang met populaire beeldcultuur. Dit resulteert in een vrolijke, ironische en esthetische mix van objecten en installaties die zich binnen in ons denken over beeld manoeuvreert om daar een nieuwe betekenis achter te laten.

OPENING 26 april | 17:00 uur

DATUM 16 april – 21 juni

LOCATIE de entree

INFO Germen Silvie