verplaatst: Cor Bakker en Hermine Deurloo


Evenementgegevens


Tickets

 

Hermine Deurloo | foto Merlijn Doomernik


Cor Bakker en Gideon Tazelaar | Jam, Jazz & Pizza 4 maart 2018 | foto Piet Verkade

 

Jam Jazz & Pizza met Cor Bakker en Hermine Deurloo

Pianist Cor Bakker begint op 11-jarige leeftijd met piano spelen. In 1984 studeert Cor Bakker cum laude af aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium in de richting piano/improviserend musicus. Hij vervolgt zijn studie in Los Angeles bij de Amerikaanse pianist, componist en arrangeur Clare Fischer (1928). Tot op de dag van vandaag is deze oud-docent Cor’s grootste muzikale inspirator. Na zijn studie begeleidt Cor Bakker nagenoeg alle belangrijke artiesten die Nederland rijk is, is hij elf jaar lang vaste pianist van het Metropole Orkest en werkt hij mee aan diverse radio- en televisieprogramma’s. Televisie is dat wat hem landelijke bekendheid geeft, wanneer hij de muzikale begeleiding verzorgt in de vele televisieprogramma’s van Paul de Leeuw.

Hermine Deurloo’s stijl op de chromatische mondharmonica wordt gekenmerkt als rijk, lyrisch en gevarieerd, gecombineerd met moeiteloze vloeiendheid. Hermine studeerde saxofoon aan het conservatorium van Amsterdam en leerde tegelijkertijd zichzelf op de mondharmonica. Ze heeft opgenomen en gespeeld over de hele wereld en met muzikanten zoals Steve Gadd, Jim Black, Han Bennink, Tony Scherr, Willem Breuker Kollektief, Candy Dulfer, Al Jarreau en het Metropole Orkest.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

DATUM 17 mei | 14.30 uur

LOCATIE de zaal

KAARTEN € 17,50 inclusief pizzapunt