Jam Jazz & Pizza met Emma van der Schalie, Joshua Herwig en Roza Herwig


Evenementgegevens


Tickets

 

 

Emma van der Schalie | foto: Xander Tempelaar

 

 

Joshua Herwig | foto: Roza Herwig

 

 

Roza Herwig | foto: Laura Bakker

 

Jam Jazz & Pizza met Emma van der Schalie, Joshua Herwig en Roza Herwig

Emma van der Schalie is bekend geworden als violiste van Fuse. Daarnaast presenteert ze regelmatig tv-programma’s voor de NTR en is ze een veelgevraagd coach en jurylid. In die rol komt ze vaak in aanraking met jonge talenten die aan het ontdekken zijn wat ze allemaal kunnen en willen. Zo leerde ze als jurylid van het het Prinses Christina Concours de prijswinnende broer en zus Joshua Herwig (19, cello) en Roza Herwig (22, zang/viool) uit Zwolle kennen. Ze hadden gelijk een muzikale klik en inmiddels hebben ze heel wat muziek, ideeën en fantasieën uitgewisseld. Dit gieten ze speciaal voor de Gelderlandfabriek in een spetterend programma met originele composities, eigen arrangementen en veel muzikale verrassingen. 

EMMA VAN DER SCHALIE

Emma van der Schalie begon op jonge leeftijd met vioolspelen en heeft haar conservatoriumstudie afgerond in Amsterdam bij Peter Brunt.

Ze is een van de oprichters van Fuse, een ensemble bestaande uit strijkkwartet, contrabas en percussie. Deze groep is al sinds de eerste aflevering in 2015 de huisband van het tv-programma Podium Witteman. Daarnaast speelt Fuse zo’n 100 concerten per jaar in concertzalen, theaters, kerken, clubs en festivals. Zo stonden ze o.a. in het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Carré en Paradiso en op SAIL, Wonderfeel, het Grachtenfestival, Robeco Summernights en de Wereld Haven Dagen. Ze maakten een tournee door Zweden en er staan concerten in Duitsland en België gepland. Fuse kreeg voor hun eerste album (Studio 1) een Edison-nominatie en het vervolgalbum (Studio 2) is eind 2018 uitgebracht. Naast Fuse presenteert Emma programma’s voor de NTR en is ze een veelgevraagd coach, jurylid en tv- of radiogast. Emma speelt op een instrument dat ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

JOSHUA HERWIG

Joshua Herwig (19) begon op 5-jarige leeftijd met zijn eerste cellolessen bij Esther de Boer. Daarna kreeg hij enkele jaren les van René Berman en Maria Hol. Vanaf 2013 zat hij achtereenvolgens in de Jong Talentklas aan het conservatorium in Rotterdam bij Jeroen Den Herder en bij Karlien Bartels in Zwolle. Hierna volgde Joshua lessen bij Pamela Smits en Mick Sterling, bij wie hij cello studeert op het Conservatorium van Amsterdam.

Joshua volgde masterclasses bij Gavriel Lipkind, Dimitri Fershtmann en Johannes Moser. Hij won prijzen bij het Britten Concours, het Herman Krebbers Concours en in 2018 stond hij in de regionale finale van het Prinses Christina Concours. Sinds 2011 speelt Joshua in het Britten Jeugd Strijkorkest waar hij aanvoerder is van de celli. Naast dat hij cello speelt, componeert en arrangeert Joshua ook voor zijn zelf opgerichte Ragazzi Quintet. Dit kwintet, bestaande uit twee violen en drie celli, speelt diverse muziekstijlen, van klassiek tot Rock. Joshua geeft regelmatig concerten, o.a. met het Limoncello duo en het Ragazzi. Zo was hij te horen op de Cello Biënnale en bij de Top2000.

ROZA HERWIG

Mezzo-sopraan Roza Herwig (22) is van jongs af aan al bezig met zingen en muziekmaken. Op haar 14e kreeg ze haar eerste zanglessen en vanaf haar 18e volgde ze lessen bij Miranda van Kralingen en Henny Diemer. Roza zit nu in het derde jaar van de bachelor Klassiek Zang op het Conservatorium van Amsterdam, waar ze met veel plezier les heeft bij Sasja Hunnego. Naast zingen, speelt Roza viool en houdt ze van toneelspelen en presenteren. Ze volgde acteerlessen bij o.a. The Young Ones in Zwolle, Act2Act en Toneelmeester in Amsterdam en bij regisseur Floris Visser. Op haar 7e begon Roza met vioolspelen en vanaf haar 9e had ze vioolles bij Sylvia van der Grinten. In 2016 behaalde Roza haar Propedeuse voor viool op het Conservatorium van Utrecht bij Chris Duindam. Ze ontdekte dat ze nóg meer genoot van zingen en maakte de overstap naar zang. Roza won prijzen bij het Britten Viool Concours en het Prinses Christina Concours met zowel viool als zang. In 2018 won Roza als zangeres een eerste prijs en de publieksprijs op het Prinses Christina Concours en was finalist in de Nationale Finale. Daarnaast werd ze genomineerd voor de Talentprijs Overijssel. Vanaf haar 9e speelt Roza in orkesten en ze is 4 jaar concertmeester geweest van het Britten Jeugd Strijkorkest, waarmee ze vele concerten heeft gegeven, CD’s heeft opgenomen en vele malen solo heeft gezongen in binnen en buitenland. Naast solozang en orkestspel, geeft Roza regelmatig kamermuziekconcerten en muziektheatervoorstellingen, waarin ze zingt, acteert en viool speelt. Zo gaf ze concerten in vele zalen, kerken en kastelen en was ze meermaals te horen op het Grachtenfestival en NPO Radio4.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

DATUM 17 november | 14.30 uur

LOCATIE de zaal

KAARTEN € 17,50 inclusief pizzapunt