Jam Jazz & Pizza met Eric Vloeimans & Sjoerd van Eijck


Evenementgegevens


Tickets

 

 

 

Jam Jazz & Pizza met Eric Vloeimans & Sjoerd van Eijck

Vloeimans begon zijn carrière als trompettist al op jonge leeftijd in de fanfare. In 1988 studeerde hij Cum Laude af aan het conservatorium in Rotterdam. Daarna vertrok hij naar New York waar hij studeerde bij Frank Foster en in diverse bigbans speelde met o.a. Mercel Ellington, de zoon van Duke Ellington. De trompettist won vele bekende jazzprijzen, waaronder de Boy Edgar Prijs en de Elly Ameling Prijs. Vele cd’s, succesvolle muzikale projecten en optredens volgden waaronder een aantal bij De Wereld Draait Door. Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd.

Regelmatig werkt hij samen met artiesten uit andere muzikale werelden. Denk hierbij aan; Doe Maar, Spinvis, Jan Akkerman en Kyteman. Zelfs Armin van Buuren leent in mei 2016 zijn trompetspel tijdens twee optredens in de Ziggo Dome. Een artiest die zichzelf constant vernieuwt en waar je over kunt blijven schrijven. Meer weten over Eric Vloeimans bekijk zijn portret op jazzhelden Live

Sjoerd van Eijck (1992) is een pianist, componist en docent uit Breda. Hij volgde lessen bij Jeroen van Vliet, Wolfert Brederode en Rembrandt Frerichs op het conservatorium in Tilburg.  De afgelopen jaren ontwikkelde Sjoerd zich als een lyrische en avontuurlijke pianist. Dit staat centraal in zijn spel als in zijn composities. Daarnaast staat hij bekend vanwege zijn opvallend mooie toucher. Hij laat zich inspireren door artiesten zoals Brad Mehldau, Lars Danielsson en Mathias Eick. 

Hij is betrokken bij talloze  bands en projecten en is hij verbonden als docent aan Fontys School, Academic of Music and Performing Arts, conservatorium Tilburg en de Nieuwe Veste. 

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

DATUM 15 december | 14:30 uur

LOCATIE de zaal

KAARTEN € 17,50 inclusief pizzapunt