Jam Jazz & Pizza met Eric Vloeimans en Sjoerd van Eijck


Evenementgegevens


Tickets

 

 

 

Jam Jazz & Pizza met Eric Vloeimans & Sjoerd van Eijck

Vloeimans begon zijn carrière als trompettist al op jonge leeftijd in de fanfare. In 1988 studeerde hij Cum Laude af aan het conservatorium in Rotterdam. Daarna vertrok hij naar New York waar hij studeerde bij Frank Foster en in diverse bigbans speelde met o.a. Mercel Ellington, de zoon van Duke Ellington. De trompettist won vele bekende jazzprijzen, waaronder de Boy Edgar Prijs en de Elly Ameling Prijs. Vele cd’s, succesvolle muzikale projecten en optredens volgden waaronder een aantal bij De Wereld Draait Door. Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd.
Tussen spelen over de hele wereld, op tournee zijn en het winnen van Edison Awards, deelt hij zijn talent met de studenten van het Codarts College voor de Kunsten in Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Eric Vloeimans speelt vanuit het hart en heeft een opmerkelijke kracht getoond om bruggen te slaan en de harten van het publiek over de hele wereld te bereiken. Meer weten over Eric Vloeimans bekijk zijn portret op jazzhelden Live

Sjoerd van Eijck (1992) is een pianist, componist en docent uit Breda. Hij volgde lessen bij Jeroen van Vliet, Wolfert Brederode en Rembrandt Frerichs op het conservatorium in Tilburg.  De afgelopen jaren ontwikkelde Sjoerd zich als een lyrische en avontuurlijke pianist. Dit staat centraal in zijn spel als in zijn composities. Daarnaast staat hij bekend vanwege zijn opvallend mooie toucher. Hij laat zich inspireren door artiesten zoals Brad Mehldau, Lars Danielsson en Mathias Eick. 

Een van zijn ensembles van momenteel is Mudita. Samen met zangeres Sanne Rambags en trompettist Koen Smits. Met hun warme klanken en melancholische improvisaties zijn ze in staat een breed publiek aan te trekken en een bijzondere sfeer te creëren. In 2018 hebben zij hun debuutalbum uitgebracht. Deze is in 2019 beloond met een Edison Jazz/World Award.

Ook zal er een kort intermezzo zijn met een 8 tal jonge kinderen waarmee Eric speelt uit zijn lesboek HORN OF PLENTY 1.
Dit naar aanleiding van het uitkomen van zijn lesboek HORN OF PLENTY 2 half november.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

DATUM 15 december | 14:30 uur

LOCATIE de zaal

KAARTEN € 17,50 inclusief pizzapunt