Jam Jazz & Pizza met Fay Claassen en Karel Boehlee


Evenementgegevens


Tickets

 

 

Foto Gemma van der Heyden

Jam Jazz & Pizza met Fay Claassen en Karel Boehlee

Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld als Fay Claassen met haar ontroerende stem Engels- en Nederlandstalig popsongs, eigen composities, of standards van het “Great American Songbook” tot nieuw leven brengt.
Doordat haar fenomenale improvisatie en perfecte intonatie kinderspel lijkt die zich moeiteloos verbindt met enorme emotionele diepgang en meer dan twintig jaar muzikale ervaring, leidt dat telkens tot weergaloze fascinatie.
Al vroeg begon Fay Claassen met een ballet en theateropleiding, stapte daarna over naar het muzikale vak en presenteerde een indrukwekkende carrière.
Met haar meteen herkenbaar timbre is ze één van de grote vrouwelijke stemmen van de Europese jazz.

Pianist en componist Karel Boehlee (1960), was vanaf zijn jonge jaren een ontdekking in de Nederlandse jazzscene. Zijn eerste opnamen hadden onmiddellijk succes, vooral in Japan, waar hij sinds 1989 regelmatig heeft opgetreden met zijn European Jazz Trio. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de grooste pianisten van Nederland, wat resulteerde in optredens met de allergrootste namen in de jazz, zoals Toots Thielemans en Philip Catherine. Hij treedt ook regelmatig op met beroemde Nederlandse artiesten, zoals Toon Roos en Trijntje Oosterhuis. Daarnaast is hij een veelgevraagd sessiemuzikant bij popartiesten als Gino Vanelli.
Zijn herkenbare stijl en composities maken ook steeds meer naam in Japan en Korea, waar hij steeds vaker optreedt als solist.
Naast zijn carrière als pianist is hij hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

DATUM 16 februari | 14:30 uur

LOCATIE de zaal

KAARTEN € 17,50 inclusief pizzapunt