Jam Jazz & Pizza met Fay Claassen en Karel Boehlee


Evenementgegevens


Tickets

 

 

Foto Gemma van der Heyden

Jam Jazz & Pizza met Fay Claassen en Karel Boehlee

Fay Claassen, de meest veelzijdige jazz-zangeres van Nederland, behoort vocaal tot de Europese top. Wars van hokjesgeest en stijlbeperkingen, verruimt zij de laatste jaren haar muzikale horizon en overtuigt daarbij het publiek met verrassende eigen versies van bekende songs. Zij ontving al eerder een Edison, een “Gouden Plaat” en de prestigieuze “Chet Baker Award”.

Pianist en componist Karel Boehlee (1960), was vanaf zijn jonge jaren een ontdekking in de Nederlandse jazzscene. Zijn eerste opnamen hadden onmiddellijk succes, vooral in Japan, waar hij sinds 1989 regelmatig heeft opgetreden met zijn European Jazz Trio. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de grooste pianisten van Nederland, wat resulteerde in optredens met de allergrootste namen in de jazz, zoals Toots Thielemans en Philip Catherine. Hij treedt ook regelmatig op met beroemde Nederlandse artiesten, zoals Toon Roos, Fay Claassen en Trijntje Oosterhuis. Daarnaast is hij een veelgevraagd sessiemuzikant bij popartiesten als Gino Vanelli.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

DATUM 16 februari | 14:30 uur

LOCATIE de zaal

KAARTEN € 17,50 inclusief pizzapunt