Jam Jazz & Pizza met Martin Fondse en Kika Sprangers


Evenementgegevens


Tickets

 

 

New Generation: Martin Fondse & Kika Sprangers | NPO Soul & Jazz

 

 

Jam Jazz & Pizza met Martin Fondse en Kika Sprangers

Dit duo bestaande uit Kika Sprangers (saxen) en Martin Fondse (piano & synthesizers) is een welkome aanvulling in de Nederlandse scene. De bijzondere combinatie van deze twee uitvoerende en componerende musici op  toetsen en saxofoon slaat vele muzikale wegen in. Het levert een kleurrijke samenwerking op met lyrische en melancholische melodieën en indringende grooves. Ze verbinden de composities van Martin en Kika aan elkaar door vrije improvisaties. Een mooie uitdaging om ieder concert de diepgang op te zoeken.

Sprangers was twee jaar leadsaxofoniste van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, stond eerder dit jaar met haar Large Ensemble op InJazz en het Grachtenfestival, en is benoemd tot YoungVIP 2018. Fondse, winnaar van de Buma Boy Edgarprijs 2017, is zowel nationaal als internationaal een gevestigde naam in de muziekwereld. Hij blinkt uit in meeslepende composities en arrangementen voor onder andere het Metropole Orkest en het NJJO en zijn eigen formaties zoals het Martin Fondse Orchestra en zijn samenwerking met Braziliaanse zanger Lenine. Onlangs ontving hij met Lenine twee Prêmios da Música Brasileira (de Braziliaanse Grammy’s) voor hun project The Bridge.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

DATUM 15 september | 14.30 uur

LOCATIE de zaal

KAARTEN € 17,50 inclusief pizzapunt

INFO martinfondse.com kikasprangers.nl