Jam Jazz & Pizza met Maurits Fondse en Iman Spaargaren


Evenementgegevens


Tickets

 

Iman Spaargaren

 

Maurits Fondse |Beeld: Marlies Wessels

Jam Jazz & Pizza met Maurits Fondse en Iman Spaargaren

A Life In Songs -The Story Of Billy Joel

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island (‘Downeaster Alexa’), die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie (‘The Entertainer’). Daarnaast belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten (‘Summer Highland Falls’), zijn liefde voor New York (‘Say Goodbye to Hollywood’ – ‘New York State of Mind’) , zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog (‘Leningrad’), zijn vaderschap (‘Goodnight my Angel’) en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven (‘She’s Always a Woman’). Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40 hits is Billy Joel (nu 68 jaar) één van ’s werelds succesvolste artiesten aller tijden.

16 oktober beleefde dit programma haar premiere in het intiemste theatertje van Amsterdam, het Torpedotheater, geleid door de immer aimabele Carel

Maurits Fondse is een veelzijdige pianist, zanger en songwriter. Hij werkt als vaste pianist (en backvocalist) voor Freek de Jonge en staat ook in de theaters. In 2108 was de reprise van Dansen met de Vijand in de theaters te zien, waar Maurits de muziek voor schreef en piano speelt (Vier Musical Award Nominaties). Daarnaast speelt hij met Britta Maria en Oleg Fateev in de voorstelling Chanson van Schoonheid en Troost. Maurits bracht in 2018 zijn eerste album Don’t Marry a Musician uit.

Iman Spaargaren, saxofonist, is een multi-reed speler, arrangeur en componist.
Iman heeft een onderscheidende manier van spelen en een zeer persoonlijke toon op zijn hoorn. Hij zoekt graag naar verschillende manieren om zichzelf uit te drukken in verschillende soorten muziek. Zijn belangrijkste muzikale doel is om veel vrijheid in melodie, hamonie en ritme te hebben en dat in een begrijpelijke context voor de luisteraar te presenteren.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

DATUM 19 januari | 14.30 uur

LOCATIE de zaal

KAARTEN € 17,50 inclusief pizzapunt