muziek: Blauwbaard | Thomas Dulfer | NJO Muziekzomer


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 15 augustus 2019


foto: Jurre Rompa

 

 

 

 

 

Blauwbaard

Muziek, acrobatiek, dans, theater en visuals

Thomas Dulfer – fagot
Stella Zake – viool
Natálie Kulina – viool
Liselot Blomaard – altviool
Renate Apperloo – cello
Servaas Jessen – contrabas
Erick Rojas Toapanta – klarinet
Federico Altare – fluit
Joe Betts – hoorn
Anouk Dolfing – hobo
Tom Pritchard – percussie
Micka Karlsson – acrobatiek
Melanie Vialaneix – kunstwerk
Hanneke Last – tekst/spel

Blauwbaard is één van de topacts van de NJO Muziekzomer Gelderland! Het gelijknamige sprookje uit Moeder de Gans verhaalt over een wrede man die een groot geheim met zich meedraagt. Met de vrouwen van Blauwbaard die op zoek gingen naar dit geheim liep het steeds slecht af. Ook Judith, de vrouw die ondanks Blauwbaards slechte naam tóch met hem trouwt, kan het niet laten op zoek te gaan naar zijn geheim. Als Blauwbaard van huis is zwerft ze van kamer naar kamer totdat zij een vreselijke ontdekking doet…

Thomas Dulfer, young artist in residence tijdens de NJO Muziekzomer Gelderland, creëerde met Blauwbaard een Gesamtkunstwerk waarin de muziek uit de opera Ariane et Barbe-Bleue van Paul Dukas, acrobatiek, dans, theater en visuals samenkomen. Het resultaat is een spectaculaire, maar ook poëtische voorstelling waarin de uitvoerende kunstenaars zich afvragen waarom we geheimen, en dan vooral de geheimen van anderen, zo onweerstaanbaar vinden. Kun je iemand helemaal kennen?

Wat is de NJO Muziekzomer?

De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival, met ook enkele uitstapjes buiten de regio. De organisatie is in handen van de Nationale Jeugdorkesten Nederland, die zich al ruim zestig jaar lang richten op de ondersteuning en ontwikkeling van jong toptalent. Het uitzonderlijke talent van deze musici is te bewonderen tijdens de meer dan 85 concerten van de NJO Muziekzomer. Het ruime muzikale aanbod heeft voor alle leeftijden veel te bieden. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die te vinden zijn in de provincie Gelderland. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge musici is de NJO Muziekzomer een feest voor iedereen.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door de BNG Bank Muziekprijs, het Frank van der Wal Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds via het Mozart/Wagner Fonds, Aafje Heynis Fonds, Mikosara Fonds, Georgina Fonds en Jonge Musici Fonds.

DATUM 14 & 15 augustus | 20.00 uur

LOCATIE de zaal

KAARTEN € 25,00 |  jongeren t/m 30 jaar € 18,00

START KAARTVERKOOP  14 juni via  www.muziekzomer.nl