muziek: Diesel en Brother Wolf


Evenement gegevens


Tickets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diesel en Brother Wolf

Diesel

In 1978 kwamen zanger-gitarist Rob Vunderink en drummer Pim Koopman bij elkaar met het idee om een knallende rockgroep op te richten, met als doel eerst in Nederland voet aan de grond krijgen en dan verder te zien. Gitarist-zanger Mark Boon, met wie Rob al eerder had samengewerkt in The Hammer, had ook interesse en een stuwende bassist werd gevonden in Frank Papendrecht, eveneens uit The Hammer.  De band scoorde onmiddellijk. De singles ‘Goin’ Back to China’, ‘Down in the Silvermine’ en ‘Sausalito Summernight’, afkomstig van het debuutalbum ‘Watts In A Tank’, haalden stuk voor stuk de charts. Niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. ‘Goin’ Back to China’ was in Japan een grote hit, terwijl ‘Sausalito Summernight’ het in de VS tot nummer 25 schopte en in buurland Canada zelfs de eerste plaats haalde. Tot op de dag van vandaag wordt dit nummer in Canada en de VS gedraaid op classic rock-stations. In Nederland staat ‘Sausalito Summernight’ sinds 1999 in de Top 2000.

Jarenlang leidde Diesel een slapend bestaan, terwijl de Dieselmuzikanten actief waren als producer en andere bands versterkten, waaronder Kayak. De mogelijkheid van een reünie van de originele line-up werd door moeder natuur in november 2009 wreed afgekapt: Frank Papendrecht en Pim Koopman overleden in dezelfde week. Een uitnodiging voor Diesel vanuit Canada deed Rob Vunderink en Mark Boon besluiten de Dieselmotor weer op te starten. Regelmatig komen er verzoeken vanuit dat land of de band aldaar acte de presence wil geven, en ook in Nederland kent de groep een fijne schare aanhangers. Daarom is in 2016 besloten de draad weer op te pakken, nu als vijfmansband: Rob en Mark samen met  toetsenist-zanger René Meister, die voor Henk Westbroek ‘Zelfs je naam is mooi’ schreef, rots-in-de-branding bassist-zanger Matto Kranenburg en de ijzersterke rockdrummer Ron van Elswijk.

Brother Wolf

De bandleden van Brother Wolf zijn allemaal rasmuzikanten die hun sporen hebben verdiend in talloze bands. Een perfecte show neerzetten met de beste sound en een aanstekelijke drive; dat is waar de bandleden van Brother Wolf voor gaan. In 2018 zal Brother Wolf met een verrassende set komen die zij gaan spelen. Denk aan de mooie melodieuze sound van Britpop.

DATUM 7 juli 2018 | 20.00 uur

LOCATIE de zaal

DAMAGE € 7,00 (vanwege Culemborg 700)