muziek: HET COMPONISTENATELIER


Evenementgegevens


Tickets

 

HET COMPONISTENATELIER

Componisten, dat zijn toch van die serieuze types die voortdurend geïnspireerd zijn? Zijn dat niet wat wereldvreemde figuren die hun emoties altijd en direct in muziek weten om te zetten? Twee voorbeelden van deze mensensoort, Paul Gelsing en André Wierenga, zullen met veel plezier een aantal mythes rondom het componeren ontkrachten en u meenemen in hun muzikale gedachtenkronkels. Aan de hand van hun eigen werken en het verhaal daarachter wordt u meegenomen in een wereld waar inspiratie en ambacht samengaan. Het gerenommeerde Ensemble Septime uit Arnhem zal u op deze reis vergezellen. Nieuwsgierig? U bent van harte welkom in het Componistenatelier!

André Wierenga is vanaf zijn 5e  bezig met muziek. Hij heeft lange tijd klassiek gitaarles gehad en speelt ook piano. In 1989 en 1990 volgde hij compositielessen aan het Utrechtse cantoraat. André maakte deel uit van diverse bands in en om Utrecht. Naast het schrijven van songs houdt hij zich vanaf 2013 bezig met het schrijven van modern klassieke muziek. Zijn Five Pieces for Violin and Piano ging in 2014 in première. Daarnaast schreef hij muziek voor klarinet en piano en een aantal stukken voor blaaskwintet en tenorstem. Op 30 september zal zijn Trio voor Strijkers voor het eerst te horen zijn.

“Paul Gelsing studeerde piano en koordirectie. Hij is sinds 2009 actief als componist op hele diverse terreinen. Zo schreef hij in opdracht kinderopera, orkest-, koor- en ensemblestukken, muziek voor theatervoorstellingen en soundtracks voor korte films en documentaires. Hij ontving verschillende compositieprijzen op het gebied van o.a. muziek voor strijkkwartet, voor gemengd koor en voor kamermuziekensembles. Paul is artistiek leider van Stichting OssiaMusica, die zich inzet voor eigentijdse klassieke muziek. Onder die vlag organiseerde hij in 2014 en 2015 het meerdaagse festival ‘New meets Newer’.”

In Ensemble Septime vinden vier strijkers en drie blazers elkaar in een bijzondere combinatie. Met als bezetting viool, altviool, cello, contrabas, klarinet, fagot en hoorn is Septime een van de weinige vaste ensembles in deze bezetting. Septime werd in 2002 in Arnhem opgericht door muzikanten uit verschillende orkesten.  Op het repertoire staan zowel stukken van klassieke meesters als Bach, Beethoven en Mendelssohn als werk van eigentijdse componisten. Ook werkt Septime regelmatig mee aan muziektheaterprojecten en speelt het graag op bijzondere en spectaculaire plekken zoals een parkeergarage of “het diepe” van een zwembad.

DATUM 30 september | 14.30 uur

LOCATIE de zaal

KAARTEN € 12,50

[/row]