Jam Jazz & Pizza: Greetje Bijma en Doeke Bekius


Evenementgegevens


Tickets

 

 

 

 

Jam Jazz & Pizza met Greetje Bijma en Doeke Bekius

Greetje Bijma is sinds de jaren ‘80 actief als vocaliste in de improvisatie -en jazzmuziek. Ze verwierf nationale én internationale bekendheid met het opzoeken van de grenzen van verschillende stijlen. Als “koningin van de nacht” zong ze in de opera “Die Zauberflöte” – een moderne bewerking van Mozart – maar ze gaf ook concerten met de Malinese kora speler Zoumana Diarra en de Chinese pipa speelster Ying Yang.

In 1991 ontving ze als eerste vrouw de Boy Edgar prijs en het jaar daarop won ze in samenwerking met Louis Andriessen de Prix Italia. Met Louis Andriessen trad ze tevens op in Carnegie Hall New York. Verder was ze te zien op vele internationale podia en festivals. Tegenwoordig zingt ze in een aantal trio’s – BOM en Up There – waarmee ze binnenkort verschillende concerten geeft.
Voor meer informatie: www.greetjebijma.com

Doeke Bekius, de zoon van Greetje Bijma, is met muziek opgegroeid. Op zijn achtste begon hij met het spelen van de akoestische gitaar, al snel opgevolgd door de elektrische gitaar. Tegenwoordig speelt hij al eigen composities en is hij naast jammen en begeleiden, bezig met produceren. Hij speelde al een enkele keer solo en heeft daarnaast met het Greetje Bijma kwintet op festivals en in theaters gespeeld. Onlangs was hij – als lid van De Jeugd – ambassadeur bij het festival Into The Great Wide Open, in die functie adviseerde hij samen met anderen over de programmering voor jongeren.

DATUM Zondag 16 december | 14.30 uur

LOCATIE de zaal

KAARTEN € 15,00 inclusief pizzapunt