Jam Jazz & Pizza: Julia Philippens en Xavi Torres


Evenementgegevens


Tickets

 

 

 

 

Jam Jazz & Pizza met Julia Philippens en Xavi Torres

Violiste Julia Philippens is uitgegroeid tot een genre-overschrijdend musicus. Improviseren op jazzmuziek of klassieke muziek is een tweede natuur voor haar geworden. Na haar Jazz Bachelor die ze Cum Laude afsloot, studeerde ze Summa Cum Laude af voor haar Jazz Master aan het Conservatorium van Amsterdam waar de commissie haar omschreef als een “unieke, baanbrekende violiste met een geweldige podiumpresentatie.” Tijdens haar studies richtte Julia Fuse op, met wie ze niet alleen speelt maar waarvoor ze ook arrangeert en componeert. Fuse is regelmatig te gast bij het tv-programma Podium Witteman als “huisband”. Fuse is dit jaar voor hun eerste album “Studio” genomineerd voor een Edison Klassiek. Naast Fuse treedt Julia regelmatig op als soliste met jazzmuzikanten als Peter Beets, Ruud Jacobs, schreef ze de leader voor het programma Opium en doet ze veel studiowerk.

Xavi Torres werd geboren in Spanje en begon, dankzij zijn oudere zus, met piano spelen. Hij studeerde aan het conservatorium in Barcelona en in Amsterdam waar hij zich richtte op klassieke muziek en een master voor jazzmuziek voltooide. Hij begon een eigen muziektrio met de naam “the Xavi Torres Trio” waarmee hij in 2016 de Dutch Jazz Competition 2016” won.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

Jam Jazz & Pizza wordt mede mogelijk gemaakt door JazzHelden.

DATUM 21 oktober 2018 | 14.30 uur

LOCATIE de zaal

KAARTEN € 15,00 inclusief pizzapunt