OnStage: Kick-off Parel van de Betuwe en: PEER | Laughing About it Is More Exciting tour


Evenementgegevens


Tickets

 

foto: Henk van de Haar

 

foto : Jasper Geelen

Luister PEER’s nieuwe album!

 

PEER – Laughing About it Is More Exciting tour

Sinds 2014 broeit er iets in het anders zo rustige Middelburg, de thuisbasis van PEER. Dit viertal brengt een mix van energieke indierock met aanstekelijke Britpop. Jonge honden maar al lang geen groentjes meer. Al kort na de oprichting sleept de band meerdere prijzen in de wacht en staan er onder meer shows op Concert At Sea op het programma. De release van debuut5EP Mad For It! (2017), waarvoor wordt samengewerkt met producers Huub Reijnders en Peter Slager (BLØF) brengt de band langs de nationale TV en radio (onder meer DWDD, NPO Radio 2, NPO 3FM). De single I Don’t Wanna wordt zelfs uitverkoren voor de wereldwijde Mercedes AMG campagne met autocoureur Lewis Hamilton in de hoofdrol. Vele shows waaronder een bomvol festivalseizoen en de Cavern Club in Liverpool volgen en als klap op de vuurpijl reist de band eind 2017 af naar India, waar ze door een uitzinnig publiek worden ontvangen. Begin 2018 laat PEER opnieuw van zich horen Met het energieke You Can Count On Me To Let You Down en het zomerse Bird. De stijlvolle band toont hiermee een enorme groei sinds Mad For It! met veel variatie en een sterk gevoel voor melodie en sound. De nieuwste single Carousel vertelt het verhaal van een jongen en een meisje die niet mét en niet zónder elkaar kunnen. Een song waarin PEER zich blootstelt en zich van hun kwetsbare kant laat zien. Met Carousel kondigt de band tevens hun debuutalbum aan, dat volgend jaar verschijnt. Met dit album is PEER klaar voor het grote publiek.

Gijs Teuwsen – vocalen / gitaar

Brian van Es – bas

Renzo Rijn – drums

Jesper de Jonge – gitaar

PAREL VAN DE BETUWE – Kick off 30e editie

Betuwse bands en artiesten konden zich tot 1 januari jongstleden aanmelden voor de 30e editie van de Parel van de Betuwe.

De Parel van de Betuwe gaat van start met de Kick-off op vrijdag 15 februari in De Gelderlandfabriek. Zoals elk jaar zullen er weer diverse workshops gegeven worden aan de deelnemende bands. Na de workshops is iedereen uitgenodigd om kennis te maken met de parelbands van 2019 en te kijken luisteren naar de parelwinnaar van 2018: Spark of Sanity. Aansluitend is er een optreden van de band PEER.

De voorrondes van de Parel van de Betuwe zullen dit jaar plaatsvinden op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart. Tijdens deze voorrondes gaan de bands de muzikale strijd aan om zich te plaatsen voor de finale die zaterdag 13 april in Zinder gepresenteerd wordt. Ook is er dit jaar weer het onderdeel de ‘Gouden Koffer’, waarbij bands worden aangemoedigd om tijdens de voorrondes een zo creatief en origineel mogelijke cover te spelen van een band of artiest; dit jaar is dat rapper Eminem. Dit onderdeel staat los van de strijd om een finaleplaats en de beste cover wint een goedgevulde koffer.

Zie: website Parel van de Betuwe

 

DATUM 15 februari 2019 | 20.30 uur

LOCATIE de zaal

DAMAGE € 10,00