open huis werkplaatsen en ateliers


Evenementgegevens


 

 

Danibal | foto: dracorubio

Lies en Saar

open huis werkplaatsen en ateliers

De Gelderlandfabriek is jarig! 3 jaar alweer…
Daarom staan de werkplaatsdeuren op zaterdag 25 mei een keertje open. Van 12.00 uur tot 17.00 uur.
Hét gedeelte van de fabriek wat vaak voor het oog verborgen blijft, waar de broedplaats huist. De culturele ondernemers laten zien wat er op dit moment in de fabriek gemaakt wordt.

Kom de sfeer proeven van de las, teken en schilderlessen in de ateliers van Lars Jansen en Kassandra Wolda.
Lidewij van de Berg van Ceramic Design demonstreert het giet-proces van haar porselein serviesgoed.
Studio Schinkelshoek neemt je visueel mee in het hele maakproces van zijn rekwisieten en beelden.
Hester Jolink vertelt o.a. over het project waaraan ze momenteel werkt. En je kan bij haar in de werkplaats ook heerlijk snuffelen tussen allerlei charmante voorwerpen die dienst deden in haar decorontwerpen. En ze zijn nu te koop!
In de werkplaats van Thiadmer van Galen en Frank Odink waar gewerkt wordt met hout en staal, is altijd genoeg te zien van de dagelijkse praktijk. Met wat uitleg van de bouwers beleef je daar zeker iets van het creatieve proces. Special van die dag: Lies en Saar bezorgen ons een zingende zaagtafel.
Aan het pleintje grenst de ruimte van Tanya van Leeuwen Interieurarchitectuur. Kijk even binnen in de wereld van het ontwerpen…

Danibal geeft 25 mei op gezette tijden ook een knap staaltje creativiteit weg. Mondharpvirtuoos en klankkunstenaar. Als zanger tast hij de grenzen af van de menselijke stem: keelzang, klankpoëzie, jodelen, een vleugje human beatbox en live loops. Danibal maakt met behulp van live loops een heel eigen wereld van klanken binnen de ateliers van de Gelderlandfabriek.

Kom je een kijkje nemen? Leuk je te ontmoeten in onze ateliers!

DATUM 25 mei | 12:00 – 17:00 uur

LOCATIE de werkplaatsen

ENTREE gratis