theater: De Akator Avond | 4 korte theatervoorstellingen


Evenementgegevens


Tickets

 

 

De Akator Avond | 4 korte theatervoorstellingen

Vier mannen laten korte voorstellingen zien met veel drama en humor, met soms een verlichtende onderbreking vol met persoonlijke verhalen.

“De zon is op vakantie”
Gaat over een jongen die naar Spanje vertrekt met zijn moeder. Hij is negen jaar en moet in een wereld overleven waar hij geen steun krijgt van zijn moeder.
In Spanje maakt de jongen ontwikkelingen mee waar hij veel te jong voor is, hij maakt beslissingen die een volwassen persoon moet maken en tegelijkertijd zorgt hij voor zijn moeder.
Na een tijd te hebben geleefd in een wereld waar hij voor zichzelf zorgt komt hij terug in Nederland waar hij nu steun krijgt en dat niet wil.

Hij kan terugkijken op wat hij heeft meegemaakt en begrijpt nu dat wat er gebeurd is niet een normale opvoeding was. Dit is zijn breekpunt hij weet niet wat hij moet doen en vraagt dan om wat hij nooit heeft gewild, hulp.

 

“Help mij”
Soms moet je nee zeggen tegen een ander om ja tegen jezelf te kunnen zeggen.
Het klinkt zo makkelijk, maar het is lang niet zo gemakkelijk om voor jezelf te kiezen.
De angst om je vrienden teleur te stellen en ze misschien kwijt te raken kan je leven bepalen.
In de voorstelling ‘Help mij’ laten Jeroen Brouwer en Michael van Deutekom zien hoe angst je leven kan beheersen.

 

“De ridders”
Een ridder is: heldhaftig , stoer, populair, sterk, geliefd onder het vrouwelijk schoon, rechtvaardig, trouw, rijk en knap.

Joep is dit niet.
Joep zou heel graag een ridder willen zijn. Daarom heeft hij een hobby vereniging opgericht die bestaat uit hemzelf en een goede vriend die dit ook wil. De vereniging is zo uit de hand gelopen dat ze elke vrijdagavond scènes naspelen van heldhaftige heldenverhalen over ridders.
Wanneer je denkt dat het allemaal niet meer erger kan loopt het echt uit de hand.
Kortom: een absurde, komische act over eenzaamheid en jezelf verliezen in je eigen fantasie.
Geschreven en gecreëerd door: Jeroen Brouwer

 

“Ingewikkeld”
Hoe zou het toch zijn om wel alles te durven, hoe zou het toch zijn om van die faalangst af te komen, hoe zou het toch zijn om het niet zo ‘ingewikkeld’ te maken?
In deze fysieke voorstelling zoekt Ruben van Barneveld zijn eigen zwaktes en sterktes op met ‘comfortzones’.
Door middel van fysieke actie, komedie en interactie met het publiek, wordt u meegesleept in de verhalen en hersenspinsels van een 18 jarige ADHD’er met faalangst.

 

DATUM 26 april 2019 | 20.00 uur

LOCATIE de zaal

KAARTEN € 12,00 | Early Bird € 10,00