theater: Kom uit de kist…?!


Evenementgegevens


De UITVAARTvrouwen
Initiatiefnemers theatervoorstelling

Kom uit de kist…?!

Praat jij weleens over je uitvaartwensen?

“En toen was hij er opeens niet meer. Mijn vader, met wie ik altijd diepgaande gesprekken had, overleed plotseling. Over zijn uitvaart hadden we het samen nooit gehad, ik wist dus niet wat hij wilde.”
Eén van de spelers maakte dit mee en ze is niet de enige. Dat terwijl praten over de dood en je eigen uitvaart naast zwaar ook licht kan zijn, zoals we tijdens het maakproces van deze voorstelling geregeld merkten.

De voorstelling ‘Kom uit de kist…?!’
… Als er iemand geboren wordt dan verheugen we ons daarop en we praten erover met elkaar. Een naderend afscheid, daar hebben we het liever niet over. Maar weten uw nabestaanden wel wat uw wensen zijn bij uw afscheid?
… nodigt uit om op luchtige wijze in gesprek te gaan over wensen ten aanzien van uw eigen uitvaart. Leuk om samen met uw dierbaren naar toe te gaan!
… gaat over een moeder die plotseling overlijdt en vader met drie dochters in verwarring achterlaat. Met niemand heeft ze haar wensen besproken. Alle vier de nabestaanden hebben eigen ideeën, overtuigingen en verwachtingen. Ook moeder had vast wel enkele wensen gehad. Maar ja, welke… ??
… is een voorstelling over verlangens, samen delen, gehoord willen worden, verdriet en (glim)lachen. Maar ook over afscheid nemen en praktische informatie rondom een uitvaart. Dat er dan veel op je afkomt, dat is duidelijk!

Spelers
Marije den Boer – Dochter Loes “Leuk, maar dit gaan we natuurlijk niet doen.”
Ellen Sprangers – Moeder Anna “Jullie weten toch dat ik van gedichten houd!”
Tonny Reijnders – Dochter Vera “Het gaat om wat mamma wil.”
Inge Cremer – Dochter Do “Hoezo kan het niet? Dan zijn wij de eersten.”
Jaap Huizinga – Vader Ben “Nooit echt over gesproken. Weet je, we leefden.”
Regie/tekst Mirjam Gosselink

DATUM 15 april 2019 | 20.00 uur

LOCATIE de zaal

ENTREE € 7,50

RESERVEREN via www.de-uitvaartvrouwen.nl