workshop: Boektraining Podcasts maken


Evenementgegevens


 

Boektraining: Podcasts maken

Inclusief boek De Podcastprofessor

 Trainer: Peter de Ruiter

Deze unieke opzet voorziet in een praktische 1-daagse training gebaseerd op het succesvolle boek ‘De Podcastprofessor’. De training wordt verzorgd door de auteur Peter de Ruiter.

Peter heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken en geeft hij lezingen over. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over digitaal fotograferen, elektrische auto’s en bitcoins & blockchains.

Het maken van een podcast is betrekkelijk eenvoudig en goedkoop. Maar hoe begin je? Peter de Ruiter, schrijver van De Podcastprofessor en maker van tientallen podcasts, helpt je bij je eerste schreden op het vlak van dit intieme medium dat snel aan populariteit wint.

DATUM 19 juni | 10.00 – 17.00 uur

KOSTEN € 79,99 inclusief btw en inclusief het boek ‘ De Podcastprofessor’, ter waarde van € 17,99 | Koffie, thee, water en lunch zijn inbegrepen.

AANMELDEN website

Wat ga je in de training doen?

– Wat voor soort podcast wil je maken? Een overzicht van vormen en soorten aanpak, met luisterfragmenten.

– Bedenk een plan, of niet en begin gewoon. Er zijn geen regels, behalve dat je de luisteraar moet boeien.

– Hoe en wat neem je op: technisch en persoonlijk. Hoe benader je mensen, stel je vragen?

– Knippen en plakken: in de montage toon je je talent. Hoe gaat dat technisch en creatief in z’n werk? We maken ter plekke een korte opname. Peter de Ruiter gebruikt die voor een voorbeeldmontage op de beamer.

– Hoe kun je muziek en geluidseffecten toepassen en waar haal je ze vandaan?

– Je eindproduct fine-tunen, publiceren en bekendmaken.

– Als je geld wilt verdienen met je podcast, hoe doe je dat dan?

– Voorbeeldfragmenten van excellente podcasts.

Tijdens het maken van een podcast maak je tal van keuzes. Al die keuzes zijn persoonlijk en gebaseerd op je eigen vaardigheden en creativiteit. Peter de Ruiter leert je wat er te kiezen valt.

Heb je al eerder een podcast gemaakt, stuur Peter dan een link. Peter laat een fragment horen en bespreekt het. Link mailen naar:  mail@peterderuiter.nl.

Over de trainer: Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken en geeft hij lezingen over. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over podcasts maken, digitaal fotograferen, elektrische auto’s en bitcoins & blockchains.