Lidewij van de Berg

Lidewij_©SanjaHarris
Interview Culemborgse Courant

Ceramic Design is een productontwerpstudio gestart door Lidewij van de Berg. In 2002 is Lidewij afgestudeerd aan de Academy of Art en Design in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens haar studie kwam een duidelijke voorkeur voor product design en specifiek voor het materiaal porselein naar voren. Sindsdien werkt Lidewij naast haar eigen ontwerpen ook in opdracht van anderen en ontwikkelt en begeleidt ze kunstactiviteiten voor kinderen.

Om haar kennis te verdiepen en uit te breiden ging Lidewij op een stage naar Jingdezhen, beter bekend als ‘de hoofdstad van porselein’ in China, om alle ins en outs te absorberen en zichzelf te storten in de lokale geheimen van porselein als materiaal.

De eet- en drinkcultuur is een belangrijke inspiratiebron en motivatie voor Lidewij. Exotische ingrediënten en eetgewoonten uit het verleden en uit andere culturen vormen de basis voor de ontwerpen met een moderne toepassing.

Alle producten zijn eigenhandig ontworpen en gemaakt in haar atelier in de Gelderlandfabriek. Hier geeft ze tevens cursus gespecialiseerd in porselein aan volwassenen en kunstlessen aan kinderen.

Zo nauw betrokken zijn bij het proces geeft haar de gelegenheid om een persoonlijke en op maat gemaakte kwaliteit te waarborgen.

Lidewij exposeert en verkoopt haar werk onder meer via galerieën en museumwinkels.

shop

Meer info
De Gelderlandfabriek is open!

Schuif aan in restaurant una Volta, bekijk de expositie in de entree, zie wat er wordt gemaakt in de ateliers of bezoek een evenement.