de Gelderlandfabriek

Botte Bijl, hét festival voor wie denkt dat ie alles al heeft meegemaakt (niet dus)

Weet je nog? Botte Bijl! Dat (té) gekke festival, van lang voordat de coronapleuris uitbrak. Dat was lachen, toch?! Bereid je voor, want Botte Bijl komt terug. Blokkeer 12 november 2022 of beter, koop meteen kaarten. En heb je iets te vieren, dan kun je jezelf of iemand anders blij maken met een van de speciale tickets. Op deze pagina’s vind je info over wat je straks te wachten staat.

RANDPROGRAMMA

Serviesfrisbee

Altijd al het servies van je schoonmoeder kapot willen smijten? Neem het mee naar Botte Bijl voor een ruig potje ‘serviesfrisbee’.

Glitterworstelen

Gaat het door dit jaar? Na uitval door blessures en ‘cancelled by covid’ wordt het hopelijk een derde keer scheepsrecht.

Wellness Nietus

Bubbels, massage, barbier? Het kan op Botte Bijl! Laat de scherpe randjes van jouw nagels halen of ga voor het motorolie voetenbad.

Brent Wood

Een waar kunstenaar, zo wordt Brent Wood ook wel genoemd. Zijn beste en meest briljante kunstwerken zijn exclusief te zien tijdens de derde editie van Botte Bijl. Ontdek hoe hij materialen als hout en spijkers op geheel nieuwe wijze verwerkt tot de meest spectaculaire creaties.

Rad van Onfortuinlijk

In verschillende categorieën kun jij in de prijzen vallen. Maar pas op: naast een Botte Bijl ticket voor 2023 als hoofdprijs zijn er ook onfortuinlijke prijzen te winnen! Durf jij een tweede keer aan het rad te draaien..?

Ook nog

Van boomstronk tot zeemeermin, dit jaar is er ook genoeg te zien rondom het thema ‘woodcarving’, doen we ‘iets’ met tattoo’s en kun je je eigen T-Shirt laten bedrukken door een echte zeefdrukker. Ook is er genoeg te eten in de ‘vleeschhoek’, om zo tot krachten te komen voor het echte werk in de zaal.

MUZIEKPROGRAMMA

Onze huisband White Boy Wasted keert natuurlijk terug voor hun derde Botte Bijl show. In de ‘urban dictionary’ wordt hun naam ook wel vertaald als ‘the highest level of being fucked up’. Hoe ver de drie heren uit Eindhoven daarbij in de buurt komen mag je zelf bepalen op 12 november. Dan kun ze met hun energieke en vuige speedrock zelf aan het werk zien.

De Culemborgse helden van MudoZer stonden vorig jaar ook al op de planning. We weten hoe dat afliep. Niet getreurd, zij prijken ook op het affiche van 2022. Eerder trokken ze al aardig wat fans richting de Gelderlandfabriek met hun keiharde betonmengsel van stonerrock, zompige sludge metal en een vleugje psychedelica. Voor Botte Bijl breken ze de tent gegarandeerd nog een keer af.

Het is dé coverband van dit moment: Metiellica! Of het nu een chique schouwburgzaal is of een ruig café, deze heren laten hem gesloopt achter. Ze zijn helemaal klaar voor de festivals, maar jij was erbij op een van de eerste, Botte Bijl 2022.

Pauze DJ AXE zal de sfeer er uitstekend inhouden. Voor een spetterend einde is DJ Uzi aangerukt om de laatste beetjes energie uit je te rammen.