de Gelderlandfabriek

Jam, Jazz & Pizza

is : een reeks bijzonder intieme concerten waarbij jong talent samen speelt met grote namen uit de jazzwereld en waarbij de bezoekers in de pauze een pizzapunt krijgen uit restaurant una Volta. Trudi Bartel is de bedenker van het concept. Dankzij haar inzet komt de ene na de andere Grote Naam uit de jazzscene naar Culemborg.

zo 21 april

Benjamin Herman met Chaerin Im

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is één van de meest productieve musici van zijn generatie. Laat je verrassen met een mix van tijdloze jazz, guilty pleasures en virtuoze uitspattingen.

  de zaal       Jam Jazz & Pizza       € 22,50 inclusief pizzapunt

Benjamin Herman met Chaerin Im

zo 12 mei

Eric Vaarzon Morel en Yannik Sieburg

Ritme, wervelende dans, indiepop, nog meer ritme, en vooral: de lol om elkaar te vinden in de nieuw gevonden Cadanza.

  de zaal       Jam Jazz & Pizza       € 22,50 inclusief pizzapunt

Eric Vaarzon Morel en Yannik Sieburg

Het idee achter Jam Jazz & Pizza: nodig een gerenommeerd artiest uit en vraag of die een talent meeneemt. Trudi Bartel: “Het gebeurt niet zelden dat mensen elkaar in de fabriek voor het eerst ontmoeten. Dan spreken ze een uurtje van te voren af en overleggen wat ze gaan doen. Vervolgens nemen ze het publiek mee in hun avontuur. Tijdens het concert let ik op de bezoekers. Die zitten altijd actief te kijken. Door de opstelling, met de artiesten op gelijke hoogte en kort op de zaal, ben je als publiek onderdeel van het programma.

Ik heb het voordeel dat de artiesten het vak willen doorgeven aan jonge mensen. Ze kennen altijd wel een getalenteerd iemand met wie ze willen werken. Neem pianist Cor Bakker. Die had saxofonist Gideon Tazelaar zien spelen toen die 14 jaar was. Dat heeft hij altijd onthouden. In april 2018, Gideon was 19 en studeerde in New York, speelden ze in de Gelderlandfabriek voor het eerst samen. Je ziet dat ze plezier hebben. En het publiek maakt iets bijzonders mee. En wat ook mooi is: alle artiesten willen graag terugkomen.”