de Gelderlandfabriek

open atelier tekenen & schilderen – Gerard Akerboom

Kom het plezier van tekenen & schilderen (weer) ervaren!
Ben je nieuwsgierig of dat iets voor je is? Misschien heb je al eens iets geprobeerd? Deze cursus is zowel voor beginners als voor gevorderden om het plezier van tekenen & schilderen (weer) te ervaren!

Cursus Tekenen & Schilderen
Ik doe dat in een Open Atelier. Een Open Atelier houdt in dat je direct begeleid en ondersteund wordt bij jouw wensen. Dus geen klasje waarbij iedereen hetzelfde doet! Ook kun je ieder moment in- en uitstappen.

Gezamenlijke werkbespreking
Naast de individuele werkbesprekingen vindt er iedere bijeenkomst een gezamenlijke werkbespreking plaats. Deze besprekingen zijn uiterst belangrijk om andere mogelijkheden, gezichtspunten en technieken te verkennen. Ook om respect te leren hebben voor elkaars werk en elkaar te ondersteunen en te motiveren.

Cursusaanbod
Seizoen 2021 – 2022
Een seizoen bestaat uit 5 blokken van 7 weken met na ieder blok 1 inhaalles. Na de inhaalles is er een week tussenruimte.

Middaggroep: donderdag 14.30 uur – 17.00 uur (bij voldoende belangstelling)
Avondgroep: donderdags 19.30 uur – 22.00 uur

Blok 1: 9 september t/m 21 oktober  inhaalles 28 oktober
Blok 2: 11 november t/m 23 december  inhaalles 30 december
Blok 3: 6 januari t/m 17 februari inhaalles 24 februari
Blok 4: 10 maart t/m 21 april inhaalles 28 april
Blok 5: 12 mei t/m 23 juni inhaalles 30 juni

Plaats
de Gelderlandfabriek,
Stationsstraat 7, Culemborg

Inbegrepen
Aanwezig materiaal (bij de cursus inbegrepen): houtskool, Siberisch krijt, oliepastelkrijt, aquarel- en acrylverf, Oost-Indische inkt en papier, kwasten, metalen lineaal

Inschrijven
Je kunt je telefonisch aanmelden via: 06 3893 1456

Materiaal aanschaffen
Zelf aan te schaffen voor de eerste les: schetsboek, plus minus A4 formaat, kneedgum, gewoon gum, potlood hardheid HB, en 5B, puntenslijper, penselen, rond 2 en nr 7, plat nr 8.

Extra
In overleg eventueel zelf aan te schaffen: olieverf, soft pastelkrijt, schilderdoek, duurdere papiersoorten, schetsboek harde kaft, doezelaars, tekenkist, opbergdoos, tekendoos, fixeermiddel, tekenbord 55 x 50cm, Riet- bamboe, ganzeveer-pen, metalen pennen, houten penhouder

Informatie
Heb je nog vragen? Voor inhoudelijke zaken, bel Gerard: 06 3893 1456.

Kosten
Per blok €175 voor 7 lessen inclusief één inhaalles, inclusief koffie / thee
1 les €30 per losse les

Gerard Akerboom
Gerard Akerboom begeleidt de Cursus Tekenen & Schilderen. Alle mogelijke technieken heeft hij uitgeprobeerd en toegepast in zijn werk. “Heel bijzonder om dit over te dragen op mijn cursisten’.