de Gelderlandfabriek

vacature Algemeen Directeur de Gelderlandfabriek

De Gelderlandfabriek zoekt een Directeur voor 0,4 tot 0,6 fte | Vacature voor een betaalde functie, parttime 

Als Algemeen Directeur van de Gelderlandfabriek BV zet jij je vol overgave in om de fabriek nóg nadrukkelijker  op de kaart te zetten, regionaal en nationaal. 

Wil jij verantwoordelijk zijn voor onvergetelijke ervaringen voor al onze gasten? Is samenwerking voor jou een  tweede natuur? Heb je zin om samen met het team het zakelijke- en culturele hart in Culemborg nog sneller te laten kloppen en vind je het logisch dat je daar een stabiele en financieel gezonde organisatie voor nodig hebt? 

Dan ben jij wellicht het organisatietalent wat wij zoeken. Ben je toe aan de volgende stap en neem jij ons daar  graag in mee? Lees dan snel verder. 

De Gelderlandfabriek 

De voormalige meubelfabriek naast het station in Culemborg is al jarenlang een locatie waar creatieve  zelfstandigen hun plek gevonden hebben. Deze ‘fabriekers’ maakten hier hun werkruimtes en schetsten een toekomstplan. In de locomotiefloods werd ruimte gemaakt voor de samenwerking met restaurant una Volta. Dit vormde samen de ingrediënten voor een succesvolle ontwikkeling: meer dan 60.000 mensen per jaar weten ons inmiddels te vinden.

Na ongeveer 6 jaar is de Gelderlandfabriek nu dé ontmoetingsplek voor onze gasten, bezoekers van het restaurant, theatermakers, vormgevers, kunstenaars maar zeker ook bedrijven.
Naast  exposities, workshops en diverse podiumactiviteiten is de Gelderlandfabriek te huur voor evenementen en bijvoorbeeld fotoshoots. De voormalige machinehal, de grote zaal, is een breed inzetbare ruimte en daarnaast  zijn er verschillende vergaderruimtes en flexplekken te huur.

Wat ga je doen? 

Als algemeen directeur bij de Gelderlandfabriek BV ben je verantwoordelijk voor de zakelijke markt, de events. Je zal zeer nauw samenwerken met de directeur cultuur, die onder andere de hele programmering voor zijn rekening zal blijven nemen. Je zal zorgen dragen voor de verdere professionalisering van het bedrijf, je geeft leiding aan een creatief, gedreven team en draagt bij aan de groei en ontwikkeling van de jonge fabriek. Je zal een heldere en vooruitstrevende visie op de Gelderlandfabriek ontwikkelen die voortbouwt op de ingezette koers. 

Binnen deze mooie en uitgebreide functie kom je in aanraking met alle verschillende facetten van de eventing  business en is (gegarandeerd…) geen dag hetzelfde. Zo zal je aan de ene kant nadenken over positionering en  branding van de zakelijke kant van de fabriek en bijvoorbeeld helpen bij het aanboren van nieuwe markten en het schrijven van een businessplan. Aan de andere kant ben je het aanspreekpunt voor alle verschillende partijen binnen de fabriek en mag je aan het eind van de dag ook nog ‘even’ de financiën controleren.  

Bij de Gelderlandfabriek houden we enorm van eigen initiatief en zo zal je ook deze functie voor een heel groot  gedeelte zelf kunnen inkleuren. Wij zijn een dynamisch bedrijf en dat is de functie ook. Dit alles doe je natuurlijk niet alleen, samen met een klein groep enthousiaste managers (3), medewerkers (3) en een grote flexibele schil zorg jij voor onvergetelijke (cultuur) evenementen in ons mooie en unieke pand.  

Onze directeur 

• is in staat om vanuit verbinding, met een grote glimlach, leiding te kunnen geven;

• heeft minimaal een hbo-diploma in bijvoorbeeld; bedrijfskunde, event management, bedrijfseconomie of andere relevante financiële kennis;

• heeft minimaal vijf jaar ervaring in een leidinggevende/ vergelijkbare functie en bij voorkeur  werkzaam geweest in de evenementen (of cultuur) branche; 

• is communicatief vaardig in het Nederlands in woord en geschrift; 

• heeft ervaring met het schrijven van businessplannen en het bepalen/ uitwerken van strategieën;

• heeft grote affiniteit met kunst en cultuur en wil dit graag ondersteunen; 

• is transparant en daadkrachtig in de besluitvorming, met het vermogen tot (zelf)reflectie;

• is open, benaderbaar, zichtbaar, betrouwbaar en proactief in de manier van communiceren;

• wil graag minimaal 16 uur (tot uiteindelijk max 32?) de fabriek komen helpen; 

• kan op een inspirerende wijze sturing geven aan nieuwe ontwikkelingen; 

• biedt een stabiele basis en wil zich voor langere tijd aan de fabriek verbinden; 

Sollicitatie

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature bij de Gelderlandfabriek? Solliciteer dan nu met je  cv en een korte motivatie. (de details bespreek ik liever bij een kop goede koffie.) 

Je mag dit sturen naar: henkjan@degelderlandfabriek.nl 

Heb je vooraf vragen? Dan ook bij voorkeur even via de mail. 
Na ontvangst van jouw sollicitatie, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te  bespreken! 

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich in de beschrijving herkent.