Woensdag 29 januari 2020

Kindervoorstelling: ‘WATER voor nu en later’ door Poppa.P

 

WATER voor nu en later is een educatieve familievoorstelling vol leerzame momenten en fraaie liedjes, speciaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Deze voorstelling maakt kinderen bewust van alle facetten van water. De kinderen worden gestimuleerd om zelf na te gaan denken over de beschikbaarheid van water en de vanzelfsprekendheid van schoon (drink)water. Daarmee sluit het thema aan op bewustwording van de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid. Er is veel interactie en dynamiek om het kinderpubliek te blijven boeien.

LOCATIE: de Gelderlandfabriek, Stationsweg 7, Culemborg

AANVANG: 15.00 uur

ENTREE: 5 euro (incl. 1 consumptie)

Een activiteit van de Gelderlandfabriek

 Lezing: ‘Net geen natte voeten’ door Anton van der Velde

 

 

25 Jaar geleden evacueerden we. Want met dat hoge water, je weet het nooit. Om die dreiging goed te begrijpen moet je iets weten van ons landschap. In deze lezing gaat Anton van der Velde terug in de tijd en laat zien hoe dit gebied, hoe hoog en laag, door natuurlijke processen in de loop van eeuwen ontstaan zijn. De laatste duizend jaar komt daar de hand van de mens bij. Linge, Lek en Waal spelen dan een hoofdrol in het verhaal. In het landschap zijn voor wie er oog voor heeft, nog voldoende sporen van die ontstaansprocessen te zien. Hoog water is al eerder voorgekomen en het zal nog wel vaker gebeuren.

Anton van der Velde is geograaf. Na een werkleven als docent aardrijkskunde en manager in het onderwijs heeft hij zijn liefde voor het landschap en de natuur weer opgepakt. Hij trekt erop uit als natuurgids en is daarnaast betrokken bij het Stroomhuis in Neerrijnen.

LOCATIE: theater De Fransche School, Havendijk 1, Culemborg

AANVANG: 20.00 uur

ENTREE: gratis

Een activiteit van Genootschap A.W.K. Voet van Oudheusden

Dit project komt tot stand met steun van gemeente Culemborg, Waterschap Rivierenland en Provincie Gelderland.

 

 

 

 

 

Check de Gelderlandfabriek!

Schuif aan in restaurant una Volta, bekijk de expositie in de entree, zie wat er wordt gemaakt in de ateliers of bezoek een evenement.