de Gelderlandfabriek

Eten – Celtic Rivers Festival

Om tijdens deze festivaldag ook onze buikjes te voorzien van lekkers gaan speciaal voor deze eerste editie van het CRF gaan de koks van restaurant una Volta aan de slag om hun kaart op 10 mei 2025 te voorzien van enkele bijpassende gerechten. Op die tijdelijke menukaart mogen een aantal topics niet ontbreken natuurlijk! Om in het restaurant te kunnen lunchen of dineren zal er apart gereserveerd moeten worden: www.unavolta.nl of via tel 0345-227228.

Wat is Haggis?

Haggis vertegenwoordigt het beste van de Schotse keuken, waarbij elk deel van het dier wordt gebruikt en veel smaak en kruiden worden toegevoegd. Natuurlijk is er ook veel traditie aan verbonden; over de hele wereld associëren mensen haggis met Schotland. Het wordt traditioneel gemaakt van ‘schapenplukken’ – de fijngehakte lever, het hart en de longen – gemengd met havermout, niervet, kruiden, specerijen en kruiden, verpakt in een natuurlijk omhulsel (traditioneel schapendarmen) en gekookt of gebakken.

Cullen skink

Deze klassieke Schotse soep met gerookte schelvis, aardappelen en prei zou eigenlijk gemaakt moeten worden met Finnan haddie, een koudgerookte schelvis uit Aberdeenshire. Deze klassieke, troostende soep is een knuffel in een kom.