de Gelderlandfabriek

Voorstellingen met STIP in de Gelderlandfabriek

do 17 oktober

Danibal + Frida Berntsen

De mondharpcapriolen van de onovertroffen Danibal. Hij tovert met behulp van live loops een heel eclectische wereld met, jodelen, keelzang en vleugje human beatbox. Én Frida Berntsen. Over haar expo in onze entree.

  het pleintje       An Evening at the Factory met STIP       pay what you can

Danibal + Frida Berntsen

do 24 oktober

Blues @ the Factory

Blues@ the Factory is here to stay. Samen met For the Road zetten we weer elke 4e donderdag van de maand blues op ons podium.

  de zaal       Blues @ the Factory met STIP       betaal wat je kunt

Blues @ the Factory

vr 29 november - 20:00 uur

De Garde speelt : De Dag Dat We Afspraken Dat Jij Bestaat

Een muzikale voorstelling over de verstrekkende gevolgen van bureaucratie en een angstcultuur, waar het verzwijgen van fouten en het manipuleren van de waarheid, je huid redden. 

  de zaal       STIP voorstelling       pay what you can

De Garde speelt : De Dag Dat We Afspraken Dat Jij Bestaat

do 12 december - 20:00 uur

Susies Haarlok speelt : ECHT!?

Een caleidoscopische trip op het snijvlak van muziektheater en wetenschap over waarheid, realiteit en perceptie.

  de zaal       STIP voorstelling       pay what you can

Susies Haarlok speelt : ECHT!?

za 28 december

Marquee

Laat je meevoeren door Marquee op roadtrip langs landschappen die je nooit eerder hoorde. Je chauffeur is Marc Jansen, een liedjes schrijvende gitaarvirtuoos die je de hele rit lieflijk toe zal zingen. Van country naar powerpop en alle onstuimige liefdesbaby’s ertussen.

  het pleintje       Off Track met STIP       pay what you can

Marquee

Nieuw! Stip-voorstellingen in Rivierenland.
Ontdek nieuw talent. Bezoek een voorstelling die je mischien nog niet op je lijstje had staan, maar die je zeker gaat verrassen. En betaal ervoor wat jij kan betalen of wat je het waard vindt. Zes podia in Rivierenland slaan de handen ineen en presenteren frisse, onverwachte, andere en gedurfde voorstellingen. Stip-voorstellingen. Voor iedereen.

Je bent welkom, er zit vast iets tussen voor jou. En maak je geen zorgen over de prijs, want you pay what you can. Met STIP zit je goed. Met STIP kijk je verder.

REGIO • De zes cultuurpodia in Rivierenland slaan de handen ineen. Onder de noemer STIP presenteren ze nieuwe voorstellingen.

Ze hebben elkaar gevonden, De Poorterij in Zaltbommel, Theater Heerenlogement in Beusichem, Cultuurbedrijf Tiel, De Pluk in Geldermalsen en De Gelderlandfabriek en De Fransche School, beiden in Culemborg. 

Een samenwerking van zes cultuurpodia die voortvloeit uit het regionaal plan ‘Inspirerend Rivierenland’ van de betrokken gemeenten. Dit gaat van start met ingang van seizoen 23/24. De podia beloven betaalbaar theater voor iedereen.

Ogenschijnlijk verschillen de podia veel, maar ze hebben hetzelfde doel en dezelfde opdracht; hun podium nog toegankelijker maken en meer inwoners van Rivierenland laten genieten van kunst en cultuur.

Divers programma

Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het volgens de vertegenwoordigers van de podia niet: “Niet alle inwoners hebben interesse in ons huidige aanbod en voor een aantal publieksgroepen is de gang – om welke redenen dan ook – naar een theater (nog) niet vanzelfsprekend.”

In hun verklaring zeggen ze: “Wij hechten groot belang aan een divers programma van goede kwaliteit voor een breed publiek. Enerzijds willen we ons bestaande publiek aan ons blijven binden door kwaliteit en variatie te bieden, daarnaast willen wij samen ons inzetten voor potentieel nieuw publiek. Eén van de drempels die mensen mogelijk ervaren, is de financiële drempel. Voor een theaterkaartje betaal je al snel twintig tot dertig euro en dat is zeker in deze tijd voor veel mensen veel geld. Dankzij steun van de provincie en alle gemeentes halen we met de STIP-voorstellingen de financiële drempel volledig weg.”

Pay what you can 

De podia presenteren daarom het zogenaamde ‘pay what you can’ principe. Wie weinig te besteden heeft, betaalt weinig en wie meer kan missen, is iets royaler.

Grote namen van morgen

Met STIP willen de zes podia een theaterwereld scheppen waarin ruimte en aandacht is voor alle inwoners; ongeacht cultuur, achtergrond, geloof, persoonlijke visie of beperking. Ze presenteren daarvoor een gevarieerd aanbod van cabaret, comedy, muziek, dans en toneel. Jonge makers, nieuwe talenten, actuele voorstellingen. 

Ontdekken

De podia: “Met een STIP-voorstelling gaat de bezoeker iets nieuws ontdekken. Het zijn altijd getalenteerde artiesten, vaak nog aan de start van hun carrière, met originele voorstellingen die mensen laten lachen, die ontroeren, verrassen of aan het denken zetten. De grote namen van morgen willen wij vandaag aan ons publiek presenteren.”