Hanne De Backer

Hanne De Backer

do 15 december 2022

Tickets   Event

Onder de naam ‘An evening at The Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Met een gevarieerde programmering waarbij het experiment wordt opgezocht. 1 of 2 optredens per avond, dichtbij het publiek, die plaatsvinden op het indoor ‘pleintje’ tussen de ateliers. Experimenteel en op het snijvlak van muziek, performance en beeldende kunst. Dit keer speelt de Belgische baritonsaxofoniste Hanne De Backer voor ons.

Hanne De Backer liet zich in het verleden al opmerken in verschillende formaties en projecten, alsook in het theater bij het literair kamikaze-collectief Bookers & Hookers, KVS en ‘t Arsenaal. Ze is lid van het Brusselse saxofooncollectief La Nuée, het internationale powerkwartet Mudskipper (met Signe Emmeluth, Paal Nilssen-Love en Terrie Ex) en de Antwerpse psychedelische krautrockers Condor Gruppe.

Met haar eigen project g a b b r o onderzoekt ze de impact van vrije improvisatie op verschillende locaties en vice versa. Zo werkte ze al in ondergrondse parkeergarages, wassalons, het Antwerpse riolenstelsel en een gevangenis. Haar palet is uitzonderlijk breed – van stil tot knetterend, van felle drones tot fluistergesprekken tussen saxofoonkleppen en alles daartussenin – maar altijd verpletterend intiem, alsof je er middenin zit.

Voor het nieuwste project van  g a b b r o  wandelde ze samen met pianist Andreas Bral, drummer Raf Vertessen en een kameel de hele Belgische kustlijn af om deze muzikaal te registreren. Het resultaat wordt een intrigerende muziekdocumentaire die in het voorjaar van 2023 te zien zal zijn.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

 

 

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

 

  15 december 2022
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 10,00

Tickets   Event