Dianne Verdonk en Wouter van Veldhoven + Klaartje van Essen

Dianne Verdonk en Wouter van Veldhoven + Klaartje van Essen

do 19 januari

Onder de naam ‘An evening at The Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Met een gevarieerde programmering waarbij het experiment wordt opgezocht. 1 of 2 optredens per avond, dichtbij het publiek, die plaatsvinden op het indoor ‘pleintje’ tussen de ateliers. Experimenteel en op het snijvlak van muziek, performance en beeldende kunst.
Van improv en jazz tot poëzievoordracht, van geluidskunst tot performance art, van deep listening tot visuele gedichten met filmbeelden en dans, van snoeiharde noise tot verstilde composities.

Dianne Verdonk werkt al een paar jaar aan haar debuutalbum met de titel ‘Loose Identity’. Ze gebruikt hiervoor haar nieuwe, fysieke, elektronische muziekinstrumenten zoals de Bellyhorn, Pulseyarn en La Diantenne. Voor Loose Identity werkt ze samen met onder andere tapemachine-artiest Wouter van Veldhoven. De fysieke mogelijkheden voor het afspelen en manipuleren van geluid die elektromagnetische tape biedt en de manier waarop Wouter zijn systeem zelf ontwerpt, sluiten naadloos aan op de elektroakoestische, kleurrijke liedjes die Dianne maakt. Voor deze sessie in de Gelderlandfabriek experimenteren Dianne en Wouter er samen op los, met sneak peak materiaal van Loose Identity – in wording – als basis.

Vast gegeven: muziek, bier en naked tosti na de performance.

 

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

 

  19 januari 2023
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 19:30 uur
  het pleintje
  Entree: € 10,00

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda