Roel Meelkop & Marco Douma - Hoek +  Yiyi Chen + Marieke van der Burg - Self Spot + Bobby Veldhuizen

Roel Meelkop & Marco Douma – Hoek + Yiyi Chen + Marieke van der Burg – Self Spot + Bobby Veldhuizen

do 16 maart 2023

Tickets   Event

Onder de naam ‘An evening at the Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Als voorproefje op de Nacht van de Film op 18 maart, dit keer een filmgerelateerd programma én weer een opening van een tentoonstelling.

ROEL MEELKOP & MARCO DOUMA – HOEK

De film ‘Hoek’ is gemaakt door geluidskunstenaar/componist Roel Meelkop en beeldend kunstenaar/filmmaker Marco Douma. Beiden zijn aanwezig om achteraf meer te vertellen over dit project. Liefhebbers die de bioscooppremière in filmtheater MIMIK destijds gemist hebben, krijgen nu een herkansing om deze fraaie, hypnotiserende film te zien en te horen. Beelden en geluiden die zijn opgenomen in Hoek van Holland vinden hun plek in meanderende golven van abstractie; een diepe en overweldigende ervaring.

 

YIYI CHEN

“Ik stel me voor dat een druppel water in de Lek naar het noorden stroomt, de Noordelijke IJszee en de Beringstraat oversteekt. Het volgt de stroming en daalt af naar het zuiden, waar het aankomt bij de oostkust van China en uiteindelijk het water van de Xiang ontmoet”. Yiyi Chen brengt deze ontmoeting in beeld door middel van een video installatie. Je ziet haar in Culemborg aan de Lek en haar vader in China aan de oever van de Xiang. Ze lezen het gedicht dat ze elkaar dagelijks sturen, voor aan de oever van de rivier.

MARIEKE VAN DER BURG – SELF SPOT

Foto: Marieke van der Burg

De interactieve installatie Self Spot (2022) van Marieke van der Burg die ook op het programma van ‘Nacht van de Film’ staat is al te beleven.

In het licht van een schijnwerper komt een schaduwwereld tot leven. Wat als we onuitgesproken emoties zichtbaar maken? Met haar installatie Self Spot wil media-ontwerper Marieke van der Burg de donkere kanten van het leven uit de taboesfeer halen en op de voorgrond plaatsen. Pak een zaklamp en breng de schaduw in jezelf tot leven.

 

 

BOBBY VELDHUIZEN

Muur

De filmvertoning en installatie worden voorafgegaan door de opening van de nieuwe tentoonstelling met werk van Bobby Veldhuizen.

 

 

 

 

 

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

 

  16 maart 2023
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 19:30 uur
  het pleintje
  Entree: € 10,00

Tickets   Event