ŌTONN

ŌTONN

do 21 juli 2022

Tickets   Event

Onder de naam ‘An evening at The Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Met een gevarieerde programmering waarbij het experiment wordt opgezocht. 1 of 2 optredens per avond, dichtbij het publiek, die plaatsvinden op het indoor ‘pleintje’ tussen de ateliers. Experimenteel en op het snijvlak van muziek, performance en beeldende kunst.
De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Dit keer met ŌTONN, een indrukwekkend elektro-akoestisch duo, bestaande uit zangeres Andrea Silvia Giordano en drummer Nicholas Remondino.

ŌTONN komt voort uit de behoefte aan expressie van twee zeer getalenteerde jonge Italiaanse artiesten, in de vorm van bewerkt geluid dat wordt geassembleerd vanuit een post-alles-perspectief en met de nadruk op interactie. Het duo creëert pluriforme improvisaties waarbij zwevende, verstilde momenten worden gecombineerd met luidruchtige en groovy passages.

Op hun album ‘Two Crumbling Shapes’, wat werd uitgegeven door het aan De Perifeer gelieerde Esc.rec. label, creëert ŌTONN fraaie werken van verval, deconstructie en vernietiging, percussie en stem temidden van ongebruikelijke sonische bronnen, zowel abstracte als ritmische. Op dit album werken zij samen met Pierre Bastien, E-cor Ensemble, Gianluca Verlingieri, Maria Dybbroe en Torstein Lavik Larsen.

Nicholas Remondino ontwikkelde tijdens zijn studies aan de Academie voor Moderne Muziek en de Siena Jazz University een interesse voor improvisatie. Hij volgde workshops bij musici als Ernst Reijseger, Giancarlo Schiaffini, Stefano Battaglia en Susanne Abbuehl, speelde met internationale artiesten als Akira Sakata, Gino Robair en Steve Buchanan en improvisatoren van de Italiaanse scene zoals Alessandro Giachero, Giovanni Di Domenico en Silvia Bolognesi. Uit deze ontmoetingen ontstaan ​​vele experimentele projecten, variërend van jazz, radicale improvisatie, hedendaagse muziek, folk, pop en elektronische muziek.

Tijdens de eerste jaren van haar muzikale opleiding aan E. Bianchi Art School, F. Ghedini-conservatorium en Fondazione Fossano Musica zong Andrea Silvia Giordano in verschillende vocale ensembles. Daarna volgden jazzstudies aan de Siena Jazz University (Italië), voordat ze naar Luzern (Zwitserland) verhuisde om te studeren bij Susanne Abbuehl en Lauren Newton. Ze volgde workshops bij Stefano Battaglia, Alvise Violin en Ernst Reijseger, die haar benadering van compositie en muziek beïnvloedden. Inmiddels woont en werkt ze in Oslo, waar ze naar toe verhuisde voor de master music performance aan de Norwegian Academy of Music. Het belangrijkste aspect dat haar muzikale reis kenmerkt, is het interne proces van zelfontdekking en de aandacht die ze besteedt aan de psychologische impact van muziek.

En daarna zoals altijd: luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

 

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

 

  21 juli 2022
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 10,00

Tickets   Event