Andy van den Dobbelsteen

Andy van den Dobbelsteen

zo 23 april 2023

Tickets   Event

Naar een duurzame leefomgeving

Andy van den Dobbelsteen is als hoogleraar Climate design & Sustainability sinds 2009 verbonden aan de TU Delft. waarvan hij sinds 2021 ook coördinator duurzaamheid is. Hij houdt zich bezig met duurzaam bouwen en energiesystemen, maar ook met aanpassingen die klimaatveranderingen van ons gaan vragen.

Met de verwachting dat de komende decennia de temperatuur met 2 à 3 (°C of graden Celsius) graden stijgt, zullen we anders moeten gaan wonen en werken. De technologie stelt ons in staat om zelf te bepalen welke duurzame oplossingen we kunnen uitwerken. In de toekomst woont 70 procent van de mensen in een stad. Streven naar een leefbare, bio diverse en zelfvoorzienende woonomgeving in stad en regio is een uitdaging. Duurzaam bouwen is niet alleen een technisch verhaal maar focust eveneens op meerwaarde voor mens, dier en natuur. Vanuit zijn persoonlijke betrokkenheid komen al deze aspecten aan bod.

Andy van den Dobbelsteen heeft in zijn lange loopbaan bij de TU Delft veel onderzoeksprojecten geleid en uitgevoerd. Daarnaast nam hij deel aan verschillende commissies en jury’s en heeft binnen en buiten de universitaire wereld, op zowel nationaal als internationaal niveau gepubliceerd.

  23 april 2023
  Deur open: 15:30 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 12,00 inclusief pintje

Tickets   Event