Benjamin Herman met Chaerin Im

Benjamin Herman met Chaerin Im

zo 21 april 2024

Tickets   Event

Benjamin Herman

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is één van de meest productieve musici van zijn generatie. Naast zijn bezigheden met New Cool Collective, dat al zevenentwintig jaar zalen platspeelt over de hele wereld, maakte hij sinds de jaren negentig meer dan twintig soloplaten. Zijn veelzijdigheid resulteerde onder meer in postmoderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg, samenwerkingen met schrijvers en vocalisten (Remco Campert, Jules Deelder, Ruben Hein, Wouter Hamel, Daniel von Piekartz), verrassend plezante understatements van standards op het album Café Solo, een ode aan de Citroën SM op het album Project S en zelfs een punkjazzplaat met zijn groep Bughouse.

Chaerin Im

Chaerin is een van de verrassende nieuwe artiesten die een helder licht schijnen op de toekomst van jazz.

Chaerin Im (1999) is een Zuid-Koreaanse pianiste en improvisator die woont en werkt in Amsterdam en Seoul. Zij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en schrijft en neemt nieuwe muziek op met haar Chaerin & Horim Quartet. Ze heeft opgenomen en opgetreden met Jasper Høiby, Anton Eger, Reinier Baas, Ernst Reijseger en Sun-Mi Hong om er een paar te noemen. Ze is te vinden op verschillende jazzfestivals en podia met diverse live hedendaagse muziek door heel Europa. Ze bracht een experimenteel improvisatiealbum “The Back Of Beyond” uit in 2022 als co-leider met producer Song youngnam onder een Zuid-Koreaanse platenwinkel/label, Sounds Good Store.

Chaerins fascinatie voor muziek begon op natuurlijke wijze vanaf haar vroegste herinneringen, beïnvloed door haar vader die een groot fan is van rock/metal muziek. In 2012 werd Chaerin toegelaten tot de Sunhwa Art Middle School en begon ze serieus klassieke piano te leren. Terwijl ze talloze uren doorbracht met het leren van verschillende muziekstijlen, ontdekte ze haar liefde voor jazz en rockmuziek en begon ze het verlangen te voelen om haar eigen muziek te maken.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  21 april 2024
  Deur open: 14:15 uur
  de zaal
  Entree: € 22,50 inclusief pizzapunt

Tickets   Event