Bertolf met Nathalie Schaap

Bertolf met Nathalie Schaap

zo 20 oktober - 14:30 uur

Tickets   Event

Bertolf bracht recentelijk een single uit met Ilse de Lange, toerde jarenlang met Her Majesty en vormde samen met Pascal Jacobsen (Blöf) en Paul de Munnik Musketiers, waarmee hij de single Terug naar de Baai uitbracht en in alle theaters van Nederland de schijnwerpers zag.

Als kind was Bertolf Lentink al gek op bluegrass, de mengeling van country en folk die zich kenmerkt door virtuoos akoestisch gitaarwerk. Zijn vader draaide bijna niets anders en het ouderlijk huis stond vol met gitaren, mandolines en banjo’s. Als 12-jarige verkocht hij aan zijn klasgenoten cassettebandjes met traditionals die hij met zijn vader in de huiskamer had opgenomen.

Zelf werd hij bekend als singer-songwriter met gitaarpopliedjes, maar dat hij een keer iets met bluegrass zou doen, stond vast.

Niet lang geleden reisde de singer-songwriter en gitarist naar Nashville om eindelijk zijn oude droom eens waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden. Muzikanten waar hij al zijn hele leven naar luistert. Onder meer dobro-grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz speelden mee. Bluefinger is de titel van het nieuwe album van Bertolf.

Tijdens het concert in De Gelderlandfabriek wordt Bertolf muzikaal begeleid door Nathalie Schaap op contrabas & zang. Nathalie is een veelgevraagde musicus en werkt(e) oa. samen met Douwe Bob en Tangarine.

Volkskrant:
“Geen andere Nederlandse singer-songwriter klinkt zoals hij: zo verzorgd, warmbloedig, achteloos, ‘retro’ en eigentijds tegelijk, zo mooi gezongen bovendien.”

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  20 oktober 2024
  Deur open: 14:15 uur
  de zaal
  Entree: € 23,50 inclusief pizzapunt

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda