koningsdag editie met: Struck Up | Ticket West | La Ratte | Solid Senders

koningsdag editie met: Struck Up | Ticket West | La Ratte | Solid Senders

do 27 april 2023

  Event

 

Omdat de 4e donderdag van april op Koningsdag valt, pakken we uit met een mini festival met maar liefst 4 bands!

17.30 – The Struck Up
18.30 – Ticket West (feat. Thomas van de Berg)
19.30 – La Ratte
20.30 – Solid Senders

THE STRUCK UP
Een optreden van lokale helden The Struck Up is alsof je een slingerende route van de oost- naar de westkust in Amerika volgt. Een route waarbij je geen muziekzaal of café overslaat wel te verstaan. Bijna alle traditionele muziekstijlen komen voorbij tijdens een optreden. Het ene moment waan je je nog in de broeiende en warme Mississippi Delta van de jaren 30. Om je bij het volgende nummer mee te laten slepen naar de jaren 60 aan de oostkust. Back to the future, zou je denken, maar niets daarvan, back to the roots is het motto van deze ervaren driemansformatie. Rootsstijlen als Blues, Jazz, Jump blues, Rockabilly en Country zijn te vinden op de setlist van The Struck Up.

 

TICKET WEST
Ticket West is het verhaal van de broers Pascal en Walter Wilhelm die na jaren hun eigen pad te hebben gevolgd weer terugkeren naar hun muzikale wortels: de blues.
Aangevuld met Culemborger Kees van Herk op drums maakten ze reeds 3 platen en stonden ze op Moulin Blues, Bluesroute Helmond en Blues in Wijk.
Speciaal voor deze editie van Blues @ The Factory hebben ze Thomas van den Berg uitgenodigd om mee te spelen. Verwacht West-coast blues, Chicago blues & swing.

 

 

 

LA RATTE
La Ratte is de band rondom gitarist Harm van Essen die regelmatig te zien is als de gitarist van de huisband op de Blues @ The Factory avonden. De band bracht onlangs haar debuutalbum uit dat lovend wordt ontvangen. Reden te meer om ze uit te nodigen voor Blues @ The Factory.
La Ratte is een rauwe, ongepolijst mix van Rhythm & Blues en Rootsrock. Sinds eind ’21 teert de band op een uitstekende synergie van Harms eigenzinnige songwriting, vuige vocalen en vurig gitaarspel, Jochem’s explosieve drumstijl en Nikolas z’n old school bass groove. Ze halen inspiratie uit de energie van Texas Blues, hypnotiserende Mississippi Hill Country groove, en de aanstekelijkheid van Louisiana Swamp Pop.  La Ratte zet een vuige en knallende show neer die diep geworteld is in de Amerikaanse rootsmuziek.

SOLID SENDERS
(foto: header)
In Solid Senders vinden we oa Peter ten Wolde terug die al meerdere keren te zien was bij Blues @ The Factory als drummer bij Nathan James en Dylan Bishop.
Solid Senders (voorheen ‘The Offbeats’) staat garant voor een swingende avond in de sfeer van de jaren 50. Het repertoire bevat onder andere nummers van Big Joe Turner, Johnny ‘Guitar’ Watson, T-bone Walker en Warren Smith. Als begeleidingsband voor “Mr. 88” en Harp Mitch trad Solid Senders al op verschillende festivals in Europa op, waaronder het ‘International Blues & Jazz festival’ in Meppen (Duitsland).
Solid Senders bestaat uit Arjen Veldman(vocals)  Paul van den Berg (upright bass/vocals)Thomas van den Berg (guitar/harmonica ), Pascal Wilhelm (guitar) en Peter ten Wolde (drums).

Entree:  Pay What You Can

Hoe werkt Pay What You Can? Bij elke blues avond betaal je aan de bar met een QR code. Er is een suggestie-prijs. Vergemakkelijkt een lager tarief je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen. Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen.

  27 april 2023
  Aanvang: 17:30 uur
  buiten voor de entree
  Entree: betaal wat je kunt

  Event