Blues @ the Factory met oa Machiel Meijers en Frank Schurgers

Blues @ the Factory met oa Machiel Meijers en Frank Schurgers

do 27 juni - 20:30 uur

  Event

De maandelijkse Bluessessies in de Gelderlandfabriek zijn inmiddels een begrip. Samen met For the Road zetten we elke 4e donderdag van de maand een maandelijks blues programma neer. Je vindt op deze goedbezochte avonden hoge kwaliteit blues en bijzondere (soms spontane) samenwerkingen. Het zijn unieke concerten waarbij een huisband diverse hoofdgasten begeleidt. Deze keer met oa Machiel Meijers en Frank Schurgers.

Machiel Meijers ( Little Hat )

Machiel is frontman van Little Hat!
De zanger en mondharmonica man speelde eerder in de band Stackhouse. De release van hun internationaal uitstekend ontvangen debuut-album “Wine Whiskey & Wimmen”  heeft deze winnaars van de Dutch Blues Challenge geen windeieren gelegd. Met Little Hat staat hij deze zomer op zowat elk blues festival.

Frank Schurgers

Frank Schurgers, beter bekend als de dynamische frontman van What the Frnk, heeft zijn muzikale reis gekenmerkt door zijn passie voor blues.

Zijn muzikale oorsprong ligt in de bluesrock van Rory Gallagher. Maar de liefde voor de gitaar komt op 13-jarige leeftijd na het horen van een concert van Stevie Ray Vaughan.

Frank speelt jarenlang als gitarist in verschillende pop-, soul, blues en country bands door heel Europa. In 2017 besluit Frank zich toe te leggen op het schrijven van eigen materiaal wat leidt tot de oprichting van What the Frnk. Een band waarin hij zijn eigen unieke stijl ontwikkelt. En niet zonder succes. Inmiddels is de band een bekende naam in de Nederlandse blues scene. Afgelopen jaar nog stond hij in de finale van The Dutch Blues Challenge.

De muziek van What the Frnk is niet in één stijl te vangen en omvat een breed scala gebaseerd op de blues. Van rock en funky naar pop en soul. Bij een voldoende groot podium aangevuld met een krachtige blazerssectie.

De huisband

De huisband bestaat uit drie ervaren muzikanten uit het bluescircuit.
Harm van Essen (gitaar) is bekend van zijn band La Ratte, de Thomas Toussaint band en Greg Izor (US).
Drummer Paolo de Stigter uit Leerdam is bekend van Little Hat, waarmee hij de Dutch Blues Challenge won, en Greg Izor (US).
Bassist en organisator Walter Wilhelm, speelde oa met Nathan James, Dylan Bishop en Chris Corcoran.
Ze staan garant voor optredens zoals die nergens anders te zien zijn met de spontaniteit van een sessie en de kwaliteit van gerenommeerde bekende en minder bekende muzikanten.

Voor een indruk kan je het YouTube kanaal van Blues at the Factory checken.

Entree:  Pay What You Can

Hoe werkt Pay What You Can? Bij elke blues avond betaal je aan de bar met een QR code. Er is een suggestie-prijs. Vergemakkelijkt een lager tarief je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen. Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen.

  27 juni 2024
  Deur open: 20:00 uur
  de zaal
  Entree: betaal wat je kunt

  Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda