Blues @ the Factory met oa Ruben Klay en Ruud Weber (KOTW)

Blues @ the Factory met oa Ruben Klay en Ruud Weber (KOTW)

do 23 november 2023

Tickets   Event

Ruben Klay
Ruben Klay groeide op in de Maas-Waal Delta, speelde op jonge leeftijd in verscheidende blues en rock formaties: o.a. the DoubleShots (popronde 2001-2003), the Cosmic Brothers en de Mellotones, waarmee hij 100+ optredens per jaar speelde door Europa en de U.K. tourde. Hij reisde voor de muziek af naar o.a. Ierland, Portugal en Panama maar verbleef vooral langere tijden in de U.S. of A. om de roots van Blues- en Jazz muziek te doorgronden.
Niet alleen deed hij daar veel ervaring op maar belandde o.a. op het South by Southwest festival in 2010, maar ook plekken als Universal Studios in 2015. Na vele reizen woonde Ruben 7 jaar in Amsterdam en 3 jaar in Haarlem, speelde daar veel club-shows en deed tussentijds wat tourtjes, alleen of met een Blues of Americana-artiest uit de U.S. (Dallas Borrow, Amanda Pearcy)
Bij de Silvox-platenmaatschappij nam hij zijn eerste album ‘Home’ (2015) op.
Binnenkort wordt dit door een nieuwe uitgever her-uitgebracht op Spotify, maar Ruben is ook bezig met een nieuw album.

 

Ruud Weber
Deze zanger/bassist/componist is vooral bekend van zijn werk bij Snowy White en King of the World. Op jonge leeftijd leerde hij de blues kennen bij Barry McCabe’s Albatross, waarmee hij jaren door Europa tourde. Gaandeweg ontwikkelde hij de unieke combinatie van zang en bas en groeide uit tot een volwaardig frontman bij Snowy White met wie hij tussen 2009 en 2012 twee CD’s en een DVD opnam met daarop meerdere door hem geschreven nummers. Ook werkte hij als begeleider van artiesten als Matt Schofield, Jon Amor, Mick Taylor, Nico Wayne Toussaint, David Gogo, Carl Verheyen, Tony Vega, en Arthur Ebeling. Momenteel is hij al bijna twaalf jaar zanger/bassist/componist bij King of the World waarmee hij 6 CD’s uitbracht en actief is door heel Europa.

 

Blues@ the Factory

Blues@ the Factory is de nieuwe programmeringslijn in onze agenda. Samen met For the Road zetten we elke 4e donderdag van de maand een maandelijks blues programma neer. Dit kunnen sessies zijn waarin lokaal talent gepresenteerd wordt maar ook optredens van bijzondere hoofdgasten.

Entree:  Pay What You Can

Hoe werkt Pay What You Can? Bij elke blues avond betaal je aan de bar met een QR code. Er is een suggestie-prijs. Vergemakkelijkt een lager tarief je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen. Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen.

Deze Blues@ the Factory is een blues programma met STIP.

stip

Pay What You Can

Bij de STIP voorstellingen koop je van te voren je kaartje via de button op de website, die je door-leidt naar het betaalsysteem van theater de Fransche School.
Hier geef je aan of je de adviesprijs betaalt of je eigen gekozen tarief met een minimum van € 2,50.

  23 november 2023
  Deur open: 20:00 uur
  Aanvang: 20:30 uur
  het pleintje
  Entree: pay what you can

Tickets   Event